Ministarka Jasna Matić LAŽE!

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Danas, nedelju dana nakon onesposobljavanja predajnika mobilnih operatera iz Srbije, ministarka Jasna Matić je dala izjavu u kojoj tvrdi da je "signal mobilne i fiksne telefonije ponovo uspostavljen na najvećem delu Kosova i Metohije". Kako sam danas bio u prilici da prođem istim tim većim delom Kosova, mogu reći sledeće: Ministarka Jasna Matić LAŽE!

I to me je pogodilo. Duboko razočaralo, da budem precizniji. Evo i zašto...

U narodu se nekako odomaćila generalizacija da su svi političari isti i da svi oni lažu. Zašto bi me onda jedna laž više pogodila? Nazovite me naivnim i budalom ali sam, od samog dolaska pomenute ministarke na položaj, verovao da svoj posao obavlja odgovorno kako i dolikuje jednoj ministarki. I nemoguće je ne primetiti napredak koji je Srbija postigla za vreme njenog mandata kad su telekomunikacije i informatičko društvo u pitanju. Tačno je, možda sve ide sporije nego što bi želeli ali tvrdim da je svaki povučen potez bio na mestu. To je tačno ono što je potrebno kad znate da za neke stvari treba malo više vremena.

Na nju se treba ugledati. Svoj posao obavlja stručno i rezultati stoje iza nje. Na njene poteze politika nije uticaja, tj. bar ne u onoj meri da nešto dovede u sumnju. Ali moram reći, to je sve važilo do danas. Sada već nisam siguran.

Poštovana ministarko Matić,

Želim da Vas izvestim o pokrivenosti Kosova i Metohije signalom mobilne telefonije. Prema informacijama koje sam danas neposredno prikupio, mogu reći da je jedino severni deo Kosovske Mitrovice pokriven signalom. Za to je uglavnom zaslužan položaj baznih stanica i političko/bezbedonosna situacija, tj. nemogućnost da se bez velikog rizika po bezbednost demontira ili demolira oprema operatera. Prolazeći kroz Prištinu, Gračanicu, Gnjilane i dalje ka Vranju, došao sam do zaključka da signala mobilne telefonije NEMA. Bar ne signala operatera iz Srbije. Ali sam u okolini Prištine uspeo da uhvatim signal makedonske mreže "ONE", dok sam u okolini Gnjilana takođe bio u romingu zahvaljujući makedonskoj mreži "T-Mobile". 

Ipak, nije da baš nema naših operatera. Kako sam obavešten, Gračanica je "pokrivena" zahvaljujući nekom backup linku čiji kapacitet i stabilnost nisu vredni spominjanja. Danas, taj link nije bio u funkciji. Od kolega studenata sam dobio informaciju da je i Štrpce "pokriveno" zahvaljujući nekoj sličnoj kombinaciji. Ostatak Kosova i Metohije je "nedostupno".

Ne želim da zalazim u pozadinu Vašeg saopštenja. Želim da Vam kažem da ono vređa moju inteligenciju kao što vređa inteligenciju i zanemaruje težak položaj onih koji su trenutno osuđeni na komunikacijski mrak. Želim da Vam kažem: SRAM VAS BILO!

30.04.2010. 22:23

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Džejn on 30.04.2010. 22:34

Sve je to politika. Misliš ti da je ona napisala tu izjavu? Ona samo čita ono što neko drugi napiše, kao i 90% ministara u našoj Vladi.
U par navrata sam imala priliku da vidim kako se ministarka muči i petlja da objasni i opravda neki potez Vlade koji ni sama ne podržava.
Ali nije mi je žao. Jbg, moral i politika ne idu zajedno.

Milan on 30.04.2010. 23:58

U osnovi politike je obmana.

Milan on 30.04.2010. 23:58

@Dzejn: odlicno receno.

Marko on 01.05.2010. 11:54

I komentari na linkovanoј vesti pokazuju da signala nema.

dijica on 05.05.2010. 23:08

Ja rekoh prošle nedelje da je ministar zdravstva pizda, ti da je ministarka telekomunikacija lažov. Ostavljam komentar da bih te podržala. I da ti kažem da se ponosim tobom. ;) Da ne bih razglabala ovde zašto, reći ću ti prvom prilikom kad se budemo videli. :)

milan on 11.05.2010. 09:47

Momak, nazvati nekoga lazovom je krupna rec koja ti ne prilici. Mozda je jednostavno greska. Mozda su njoj rekli da je mreza ponovo dostupna. Mislim da je bolje da razmislis malo detaljnije pre nego sto nekoga nazoves lazovom, pogoto sto si ti niko.

Slavko Ilić on 11.05.2010. 21:04

Laž je laž i kao takva ostavlja vrlo malo mesta za subjektivnost. Nema nikakve razlike da li na nju ukazuje "neko" ili "niko". Rečeno je da ima signala u trenutku kad signala nije bilo. To je laž.

Slažem se, postoji mogućnost da je pogrešno informisana. Nije li u tom slučaju onda još gora takva izjava? Da ministar(ka) formira stav i daje izjave na osnovu nepotpunih i neproverenih informacija?
 Ukoliko to i jeste slučaj, ministarka je trebala odmah demantovati sebe i insistirati na brzom reagovanju kako bi se ublažile posledice vandalizma. Ali ne... 11 dana nakon pisanja teksta, ta izjava i danas stoji kao validna. Da li je potrebno da kažem kakva je situacija sa signalom?

Slažem se, laž je teška reč. Drago mi je što mnogi i dalje smatraju da reči imaju neku težinu.

Vlado on 11.05.2010. 21:10

Takođe, kad sam video ovaj post, tačno sutra dan sam na ulici čuo razgovor između jednog stanovnika ovog područja koji nemaju mrežu, i on je potvrdio ovo.

Dragana Djermanovic on 23.05.2010. 17:19

Dakle, sramotno je to sve.
Ona je doduše strvano delovala ozbiljno, ali to onako samo pri površini.

Ulazak u politiku je potpisivanje sporazuma sa Mefistom.. nema tu, realno, puno iznenađenja :(

Slavko Ilić on 24.05.2010. 00:57

Kad se tako postave stvari onda nema iznenaÄ‘enja ni u tome što je nastavljeno sa sličnim izjavama iako praktično ništa nije uraÄ‘eno na terenu. I dok se sa ove strane administrativne linije govori o "normalizovanom stanju", potpuno kontradiktorno se bunimo u Savetu bezbednosti o "ublaženoj slici" stanja na teritoriji KiM a iz Prištine se mogu čuti najave "drugog kruga" u isključivanju telekomunikacionih provajdera iz Srbije.

Da kažem kako se (nedostupni) narod oseća? Da pitam kad je poslednji put Ministar za KiM kročio na teritoriju KiM?

Nah... Svi smo mi NIKO i nemamo prava na pitanja. Hajde da se pravimo da je sve ok.

Devila on 18.11.2011. 15:58

hahaha, ne zamerite mi molim vas ali jako me je nasmejao komentar "Milana" koji je napisao, citiram - "Momak, nazvati nekoga lazovom je krupna rec koja ti ne prilici. Mozda je jednostavno greska. Mozda su njoj rekli da je mreza ponovo dostupna. Mislim da je bolje da razmislis malo detaljnije pre nego sto nekoga nazoves lazovom, pogoto sto si ti niko". ahahha kakav debil!! pa ti to pretis nekom Milane, pa zar to tebi "prilici"?? sta si ti 'momak'? Neko?? Verovatno si samo jedan od milion drugih kome samo pertle vire iz politicarske bulje zarad sopstvenog interesa, i dok to radis molis boga da ostanes u milosti tih istih!! Lazov je lazov, bas kao sto je celokupna Vlada! ako ce ti biti lakse, stavicu ti recenicu u ukrasni papir sa sve masnicom da ti bude lakse da progutas istinu!! pozdrav autoru!

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com