Janko Tipsarević - narodni heroj!

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Janko Tipsarević protiv Rogera FedereraDrama u Melburnu! Najuzbudljiviji meč ovogodišnjeg Australian Opena (iako do finala ima još da se igra) desio se jutros (po našem vremenu, večeras po njihovom :D) i trajao je 4 sata i 28 minuta. Janko Tipsarević protiv Rogera Federera! Rezultatski gledano - izgubili smo ali se ne slažem sa komentatorima meča da se samo pobednici pamte.

Centralna dvorana puna, vlažnost vazduha povećana jer napolju pada kiša, uslovi za igru prijatniji od prošlogodišnjih, naizgled lak posao za svetski reket #1.

Već od prvog seta bilo je jasno da ovo neće biti odradjeno rutinski. Sjajna igra na obe strane, puno lepih poteza i povoda za uzbudjenje gledalaca. Janko je do poslednjeg momenta ostao kompletno "u igri", nije gubio fokus, nije bilo prevelikih oscilacija, nije se nervirao, top forma... Sjajan meč! Da budem iskren, tek sam u petom setu poverovao da nekim slAna Ivanovićučajem Janko može da pobedi, ali isto tako ta pobeda i nije najbitnija kada se u obzir uzme količina hrabrosti potrebna da se stane pred najboljeg na svetu i kaže "Ja sam te dostojaNovak Djokovićn!". Jedino na Federerove servise nije bilo adekvatnog odgovora. Na kraju, taj segment mu je i doneo pobedu (odnos u asevima je mislim bio 34 - 14 u korist Federera). Biće prilike!

U istom terminu (uz znatno kraći meč), Novak Djoković je savladao Amerikanca Sam Querrey-a po sistemu "držim čas". Mislim da je to i bilo dobro jer će verovatno u 4. krugu naići na Lleytona Hewitt-a (ako ne bude bilo iznenadjenja u meču sa Marcos Baghdatis-om). Ana Ivanović je takodje prošla u 4. rundu takmičenja, kao i Jelena Janković nakon jučerašnje pobede. To nas dovodi do činjenice da u 4. kolu Australian Opena imamo 3 takmičara koji za sada ne prave prevelike greške i ne troše energiju u nižim krugovima takmičenja. Najbitniji i znatno teži mečevi tek dolaze. Bilo bi lepo imati srpsko finale u ženskoj konkurenciji kao i prvo mesto u muškoj. To su zaslužili igrači isto koliko i gledaoci, bez obzira da li skaču i skandiraju na tribinama u Melburnu ili pak u dnevnoj sobi na totalno drugom kraju sveta.

Lep početak dana... Stay tuned! 

19.01.2008. 13:42

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Niko nije javno odgovorio na ovaj tekst. Budi prvi?

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com