Janko Tipsarević - narodni heroj!

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Janko Tipsarević protiv Rogera FedereraDrama u Melburnu! Najuzbudljiviji meč ovogodišnjeg Australian Opena (iako do finala ima još da se igra) desio se jutros (po našem vremenu, večeras po njihovom :D) i trajao je 4 sata i 28 minuta. Janko Tipsarević protiv Rogera Federera! Rezultatski gledano - izgubili smo ali se ne slažem sa komentatorima meča da se samo pobednici pamte.

Centralna dvorana puna, vlažnost vazduha povećana jer napolju pada kiša, uslovi za igru prijatniji od prošlogodišnjih, naizgled lak posao za svetski reket #1.

Već od prvog seta bilo je jasno da ovo neće biti odradjeno rutinski. Sjajna igra na obe strane, puno lepih poteza i povoda za uzbudjenje gledalaca. Janko je do poslednjeg momenta ostao kompletno "u igri", nije gubio fokus, nije bilo prevelikih oscilacija, nije se nervirao, top forma... Sjajan meč! Da budem iskren, tek sam u petom setu poverovao da nekim slAna Ivanovićučajem Janko može da pobedi, ali isto tako ta pobeda i nije najbitnija kada se u obzir uzme količina hrabrosti potrebna da se stane pred najboljeg na svetu i kaže "Ja sam te dostojaNovak Djokovićn!". Jedino na Federerove servise nije bilo adekvatnog odgovora. Na kraju, taj segment mu je i doneo pobedu (odnos u asevima je mislim bio 34 - 14 u korist Federera). Biće prilike!

U istom terminu (uz znatno kraći meč), Novak Djoković je savladao Amerikanca Sam Querrey-a po sistemu "držim čas". Mislim da je to i bilo dobro jer će verovatno u 4. krugu naići na Lleytona Hewitt-a (ako ne bude bilo iznenadjenja u meču sa Marcos Baghdatis-om). Ana Ivanović je takodje prošla u 4. rundu takmičenja, kao i Jelena Janković nakon jučerašnje pobede. To nas dovodi do činjenice da u 4. kolu Australian Opena imamo 3 takmičara koji za sada ne prave prevelike greške i ne troše energiju u nižim krugovima takmičenja. Najbitniji i znatno teži mečevi tek dolaze. Bilo bi lepo imati srpsko finale u ženskoj konkurenciji kao i prvo mesto u muškoj. To su zaslužili igrači isto koliko i gledaoci, bez obzira da li skaču i skandiraju na tribinama u Melburnu ili pak u dnevnoj sobi na totalno drugom kraju sveta.

Lep početak dana... Stay tuned! 

19.01.2008. 13:42

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Niko nije javno odgovorio na ovaj tekst. Budi prvi?

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com