Web fest 2009: Ekipa je na Web-u

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Web festMeseci Oktobar i Novembar donose festivalsko raspoloženje na Web. Drugi put po redu će se, u okviru Web festivala,promovisati upotreba Interneta kroz promotivno-edukativne aktivnosti i birati najbolji web sajtovi po kategorijama. Pre nego što kažem par reči o tom izboru sajtova, želim da se osvrnem na značaj koji ovaj festival ima i razloge zbog kojih ga treba podržati.

Korisnici

Iz dana u dan, sve je više korisnika Interneta u regionu, a oni pristupajući Web-u shvataju prednosti slobodnog pristupa informacijama i servisima koji im olakšavaju svakodnevnicu. Zanimljivo je i to što je tokom godina i regionalni Web rastao pa manjak sadržaja sada nije toliko izražen. Na kvalitetu se ipak uvek raditi i zato nam je između ostalog ovaj festival i potreban. Treba najširem krugu korisnika ukazati na izbor kvalitetnih Internet lokacija i servisa.

e-Poslovanje

Internet poslovanje polako osvaja pozicije. Razloga za ignorisanje segmenata poput Internet oglašavanja, marketinga i PR-a više nema.Trgovina preko Interneta i eUprava su svakako oblasti na kojima će uskoro doći do velikog napretka pa se može očekivati i poboljšanje usluga koje se nude. Upravo zbog tog napredovanja treba ukazivati na pozitivne primere, kako bi što veći broj firmi usvojio te modele poslovanja i prilagodio ih svojim potrebama.

Izbor najboljih

Takmičarski deo festivala ima višestruki značaj. Pre svega tu je prijavljivanje i prikaz prijavljenih sajtova u 17 kategorija. Zgodna prilika da procenite svoju poziciju u odnosu na ostale, dobijete ideju kako da napredujete, možda inspirišete nekoga.

Izbor najboljih sajtova će takođe ukazati na primere koji su lideri u svojim oblastima. To će olakšati vizualizaciju smera u kojima se treba razvijati, verovatno čak i ukazati na manjak servisa u pojedinim oblastima. Najviše o svega, izbor je tu da pokaže da pozitivnih primera ima, da Web u regionu zaista "funkcioniše" i da više nema razloga za online odsustvo.

Web fest

Par informacija o Web festivalu 2009

Web festival je ove godine zvanično počeo 1. Oktobra i time otvorio period za prijavu omiljenih sajtova koji će trajati do 30. Oktobra u ponoć. Prvog Novembra počinje glasanje koje će trajati do 20. Novembra a dodela nagrada pobednicima će biti izvršena tokom završne proslave 26. Novembra. Treba još pomenuti i to da je otvaranje ovogodišnjeg festivala proslavljeno uz koktele pored bazena kluba "Colonial Sun" o čemu ste mogli da pročitate u izveštaju IT događaja. Sve dalje informacije možete dobiti posećivanjem sajta Web festivala, praćenjem njihovog YouTube kanala ili stranice na FaceBook-u.

Razlozi za podršku

Ukoliko vam još uvek nije jasno čemu sve ovo, evo da sumiram. Radi se o napretku, o prelaženju na viši nivo koji nosi nove prilike i pogodnosti za najšire krugove društva. Radi se o savremenim tokovima i trendovima za kojima još uvek kaskamo.

Podršku možete iskazati jednostavnom prijavom sajtova koji vam se dopadaju (upravo tako, ne morate da budete vlasnik nekog sajta da biste ga prijavili) , postavljanjem banera na svoj sajt i glasanjem. Mnogi su ih već podržali.

14.10.2009. 12:23

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

kilder on 28.11.2009. 19:46

slazem se da je web fest dobra stvar i treba podrzati festival i ideju koja je korisna za celo drustvo

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com