Vrednost reči! + [knjiga na poklon]

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Blog Day 2009ÄŒitam tekst koji sam napisao prošle godine na ovaj dan i, da budem iskren, smešim se jer tekst koji sam danas hteo da napišem toliko liči na njega :) ÄŒak su neke stvari opet aktuelne.

Danas je Blog Day 2009 i kao što znate, praksa je preporučiti 5 blogova ukazujući na kvalitet i istovremeno time otkriti deo sebe. Uz ovaj tekst dolazi i mali bonus - poklanjam knjigu.

Počeću ipak od prošlogodišnjeg teksta. U komentarima se prvi put na mom blogu oglasila ÄŒarolija  prateći opet nečiju preporuku. Listajući njen blog morate da shvatite otkud to ime. Pun je pozitivne energije, adrenalina, iskrenosti i osećanja. Svaki tekst govori "Don't give up!" i zaista ume da vas "gura" napred.

Dragana ĐermanovićE sada, ako ste posetili te stranice i shvatili o čemu govorim, možemo dalje. Dnevnu dozu bunta u najčistijoj formi, potražite na stranicama Dragane Đermanović. Naravno ne radi se o nikakvom subverzivnom blogu već o pregledu razmišljanja jednog menadžera za odnose sa javnošÄ‡u. Korisni saveti, pitka forma i verovanje da ipak možemo menjati našu sredinu nabolje. Ko bi to želeo da propusti?

 Komunikacija je u svakom slučaju bitna ukoliko želimo da postignemo te promene. Blogovi koji bi nam mogli pomoći su stranice Tomislava Stankovića i Vladimira Cerića. Želim da se ova dva računaju kao jedan, ne zato što svaki vredi po pola (svaki vredi prilično više), već zato što mi kao kombinacija deluju još moćnije. Umeće komunikacije i efekat (ne)izrečenog. Mislite o tome ;)

 Trio koji ne mogu da izostavim: Drveni Advokat, Dijica i Džejn Dou. Naravno da ste čitali o mojoj avanturi prilikom izrade novog pasoša. Ove tri cure su učinile da celo iskustvo bude mnogo lepše od uobičajene procedure. Sem toga, ćaskati sa njima online je uvek obezbeÄ‘uje vedar duh za sve ostale "pohode".

ITkutak.com CoctailI samo opušteno. Kada već imamo sve navedeno, treba znati sve izmiksovati na opušten način. I preporučujem vam čoveka za to: Dejan Pejčić i njegov "Lounge area" blog. Umesto da vam pričam o njemu, vi posetite njegov blog a ja ću ovde izlistati recept za koktel "ITkutak.com" koji ima zanimljivu priču o tome kako je nastao (ali o tome drugi put). Potrebno vam je:

  • 30 ml (grejpfrut) vodka
  • 30 ml (belog) vermuta
  • 15 ml likera od banane
  • merica blue curacao-a
  • jedna jagoda (opcionalno)

BONUS: Poklanjam knjigu. U posed iste sam došao za samo 40 dinara. Dnevni list "Danas" je imao akciju u centru Niša pa se uz kupljene novine mogla izabrati knjiga sa njihovog štanda. Tom prilikom sam izabrao zbirku pesama Rabindranta Tagorea "Gradinar". Tu zbirku obožavam i već posedujem u svojoj kolekciji. Zašto sam je onda izabrao? Već sam pisao kako jedna knjiga ne bi smela da ima tako nisku cenu. Zato, ovu knjigu poklanjam od srca, nadajući se da tako bar malo podižem njenu vrednost. Šta treba da uradite?

Otvorite knjigu iz vaše kolekcije i sa 56. strane ispišite rečenicu (ili dve.. tri.. celinu) koja se na njoj nalazi. Akcija traje do 3.9.2009.  a prepodne 4.9.2009. ću objaviti dobitnika.

31.08.2009. 16:18

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Charolija on 31.08.2009. 17:26

Hvala ti puno na pohvalama. :) Pročitala sam i prošlogodišnji post. Preko bare pune krokodila, pa do tebe. :) Kvalitet se uvek istakne, tako da je tvoj blog nemoguće zaobići. Žao mi je što neću posetiti Niš za BlogOpen, tako da ti ding-dong ne gine. :)))

Sanja on 31.08.2009. 17:58

Uuuu volim ovu igricu :)
Jednakost rituala - Teri Pracet

Prokuvana voda sa malo soka od jagoda.
:P

Tomislav Stanković on 31.08.2009. 22:47

Nakon 'vapaja' na Twitteru odlučio sam sudjelovati. Neka to uđe u zapisnik. :)


Rođeni za uspjeh - Colin Turner

"Savjesni ljudi ne mogu sebi dopustiti da čekaju nadahnuće kako bi dali svoj doprinos životu. Život nije odgovoran nama, nego smo mi odgovorni životu pa svatko od nas mora odlučiti koji će biti njegov doprinos."


linga on 31.08.2009. 23:01

Javljam se na raport :)


Margaret Atvud - Sluskinjina prica

"... Prva ide ožalošÄ‡ena, majka. Nosi crnu malu teglu. Po veličini tegle vidi se koliko je bilo staro kad je potonulo unutar nje, iscurilo u smrt.
Dva, tri meseca prerano da bi se reklo da je Nebeba. Stariji i oni koji umru na rođenju imaju sanduke..."

Aurora Borealis on 31.08.2009. 23:03

"Prošao sam davno cmakanje u parku
držanje za ruke, ležanje u travi
ne prodajem zvezde ni šarene laže
suviše me toga zviznulo po glavi"

Deo pesme "Neću da ispadnem životinja" Riblja Čorba 1981.

knjga: Pesme bratstva, detinjstva & potomstva
pisac: Petar Janjatović

Nisam luda za ÄŒorbom, al' na 56. strani je samo to... :)

Dejan / Lounge Area on 01.09.2009. 00:49

Hvala na pominjanju ;) Na trenutak sam pomislio da si objavio celu pricu o nastanku koktela, pa reko' da ti izvuchem ushi shto me nisi obavestio da i ja dam svoj doprinos :P izvukao si se :p
...
argh! otvorih ja 56. stranu knjige koju ovih dana citkam... kad tamo, preko cele stranice - slika! :D otvorim ja sledecu knjigu na stranici sa istim brojem... ponovo preko cele stranice slika! :D
treca sreca:

Đorđe Balašević - Tri posleratna druga :

"J**o te miš, svi nešto pišu...
Svi, sasvim slučajno, baš tada, imaju neku otkucanu pesmu u tašni, ili u unutrašnjem džepu sakoa.
Jednom su neki moji tekstovi neoprezno proglašeni stihovima, i iz nehata sam ugazio u zonu tipova sa fazoniranim bradicama.
Brrr, brrrr...
Naježim se kad se samo setim..."

Aurora Borealis on 01.09.2009. 01:32

Ja bih samo da glasam (iako nije na meni) da ovom Dejanu poklonis knjigu.
Razlog jednostavan: napisao deo iz Tri posleratna druga! Eeeej! Balasevic! :)

dijica on 01.09.2009. 09:53

Eto zašto treba "visiti" na internetu, lepo ja kažem mami! :P Juče bejah gostoljubiva (čitaj - imala goste), dođem uveče na Twitter, blesavim se tamo par sati, pred "laku noć" lajkujem tvoj link za pesmu i zaspem snom pravednika ne sluteći da me je neko ovde "ogovarao" :D
Ukratko, propustih tvoje pisanije :blush:
Ali prethodna nisam, čak sam i komentarisala, tako da tražim da mi se uračuna to kao olakšavajuća okolnost ;)
Za ovaj marketing prijateljske prirode i "plaćen" obostranom naklonošću - HVALA i takođe :)
A inače, Tagore je, što bi rekli klinci, car, Tagore rulez etc., a kao nepopravljiva štreberka, dužnost zove!
Na 56. strani mojih omiljenih knjiga, kao za inat, ništa što bi imalo smisla.
Evo malo #BesmislenoBlebetam iz Autostoperkog vodiča:
"Artur je bio leđima oslonjen o vrata i upinjao se da ih zatvori, ali mu to nije sasvim polazilo za rukom. Malene, dlakave ruke probijale su se kroz pukotine pored vrata, njihovi prsti bili su umrljani mastilom; tanki glasići sumanuto su ćeretali.
Artur podiže pogled.
"Forde", rekao je. "Napolju se nalazi bezbroj majmunčića koji žele da porazgovaraju s nama o rukopisu Hamleta koji su upravo dovršili."
Što me ovo podseća na Twitter - mali majmunčići koji sumanuto ćeretaju :)))))

Dejan / Lounge Area on 01.09.2009. 10:12

:) :)
/me crveni :)
nije fora da dobijem knjigu, cak i ako budem izabran... ispasce da je bilo preko veze :) :)
a, iskreno, bilo mi je zanimljivo da vidim sta se nalazi na 56. stranici knjiga koje citam... ispade kao da "citam" slikovnice, jbt :D

Dragana Djermanovic on 01.09.2009. 10:50

Zahvaljujem iskreno i onako zarumenjeno!

Obožavam knjige, stoga ne umem da odolim a da ne odgovorim i na tvoju igru-zahtev :)

Everything Bad is Good for You, Steven Johnson:

"But, our lives are not stories, at least in the present tense... We turn our lives into stories..."

Charolija on 01.09.2009. 22:16

Hoću i ja da se igram.

Teslino proročanstvo - Milovan Matić

56. str.
"Skoro sam završio nacrt za leteću mašinu koja nema krila, propelera ili motora bilo koje poznate vrste, i koja će biti savršeno stabilna i sposobna za ogromne brzine...

...Doći će vreme kada ćemo moći da doručkujemo u Njujorku, a da večeramo u Beogradu. Ja to neću doživeti, ali ti hoćeš!"
/N.Tesla, M.Tošiću, tridesetih godina u Njujorku/

Džejn on 02.09.2009. 16:55

Gosn Kutak, uvek je privilegija naći se u ovako probranom društvu. :) Zahvaljujem na ukazanoj časti. ;)

Elem, iako "Gradinar" već odavno zauzima mesto u biblioteci porodice Dou (ergo, ovo ne radim knjige radi, već iz fazona), citiraću Zoricu Tomić, "New$ Age", strana 56...

"A, zapravo, pomenuti "ekspertski potencijal" novog znanja, doskora rezervisanog samo za posvećene, reprodukuje svojevrsnu drevnu arkansko-šamansku auru tajnovitosti, kojom se uz pomoć formalizovanja samo maskira ispraznost "nove nauke". S druge strane, demisitifikovanje "uspeha" na ovaj način predstavlja sofisticiranu formu zavoÄ‘enja u kojem ulagivanje sirotinji, u okviru komercijalno-populističkog trenda, deluje kao korak bliže ostvarenju pseudokomunističkog fantazma o pravednom svetu realizovanih, zadovoljnih i bogatih".

drveni advokat on 08.09.2009. 19:44

Jednostavno sam počastvovana :)))
a knjiga je najlepši poklon koji možeš nekome darivati :) a ova je posebno lepa :)

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com