Vip izazov: Podsticaj za razvoj mobilnih aplikacija

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email
Vip mobile Srbija izazov 3Mobilni operater Vip mobile je u decembru 2010. godine, po treći put, pred razvojne timove postavio izazov. U saradnji sa Samsungom, ponuđen je nagradni fond od 40000€ za najbolje, lokalno primenljive, mobilne aplikacije. Kraj ovogodišnjeg izazova je obeležen 9. maja 2011. proglašenjem pobednika i dodelom nagrada. Sam konkurs se razlikovao od prethodnih, pokazujući izvestan napredak i optimistične prognoze kada se radi o mobilnim tehnologijama u Srbiji i regionu. O čemu se radi?
 
VIP IZAZOV 3
 
Vip mobile i Samsung su se postarali da 3. izazov u nizu protekne u znaku broja 3. Za razliku od prethodna dva, kada je konkurs važio samo za aplikacije na Android platformi, ove godine je bilo moguće prijaviti aplikacije za 3 platforme: Android, Windows Phone 7 i Bada. Pored toga, nagrade koje je dodeljivao žiri su bile podeljene u 3 kategorije: Najbolje aplikacije, Najbolje studentske aplikacije i Nagrade programera.
 
PLATFORME I TELEFONI
 
Kao što rekoh, ove godine su u konkursu mogle učestvovati aplikacije za tri platforme. Smatram velikim uspehom to što je za svaku od njih postojao dovoljan broj aplikacija da se konkurs smatra validnim. Od ponuđenih, trenutno najzanimljivijom platformom smatram Windows Phone 7.
 
Zahvaljujući predusretljivosti operatera Vip mobile, u prilici sam da platformu Windows Phone 7 i aplikacije za nju testiram na telefonu Samsung Omnia 7. Možete očekivati da će na ovom blogu biti objavljen tekst sa utiscima.
 
Vip mobile Srbija izazov 3 pobednici konkursa
 
APLIKACIJE I POBEDNICI
 
Na ovogodišnji konkurs je prijavljeno 76 aplikacija i listu pobednika možete videti na "Vip mobile izazov 3" stranicama. Primećujem da se uglavnom mogu svrstati u informativnu i zabavnu kategoriju uz po neki izuzetak. Pre svega, verujem da će biti novih izazova i konkursa. Zatim, duboko sam uveren da će "ozbiljnost" prijavljenih aplikacija ići uzlaznom putanjom i to me unapred raduje.
 
Pobednici zaslužuju sve pohvale i čestitke. Upravo oni doprinose napretku ovog segmenta i pomažu da dospemo na mapu svetskih tokova kada se radi o mobilnim tehnologijama.
 
ZNAČAJ IZAZOVA I NAGRADA
 
"Vip izazov" pratim od početka. Promovisanje mobilnih tehnologija i podsticanje unapređenja na ovaj način nailazi na moju podršku. Rast samog konkursa ukazuje na pozitivan trend i za sobom, makar indirektno, povlači još pozitivnih stvari. Nadam se da to znači nove platforme, nove mogućnosti, nova dostignuća.

20.05.2011. 08:06

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Duck on 05.07.2011. 16:15

Sve android aplikacije sa Vip Izazova 3 mozete pogledati na adresi

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com