Unapredjenje sadržaja da srpskom web-u II

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

U prethodnom delu, bilo je reči o inicijativi koja polako poprima značajnije dimenzije, kako kod velikih kompanija tako i kod prosečnih i onih malo naprednijih korisnika Interneta. Kako god, situacija nije baš ružičasta ali da ipak predjemo na lepšu stranu priče.

2. BlogOpen - blog festival, Novi Sad 10. Novembar 2007.  (BlogOpen)

Proglašavam ovo dešavanje najkvalitetnijim koje se ove godine desilo u Srbiji a tiče se IT-a. Na stranu sve Sinergije i ostala čudesa, BlogOpen nikako nije trebalo propustiti.  Prilično drugačije dešavanje po koncepciji u odnosu na ono opisano u prethodnom tekstu. Radi se o okupljanju blogera svih profila, tj. svih onih ljudi koji već neko vreme doprinose prilično kvalitetnim tekstovima.  Prostor, predavanja, predavači... Sve je bilo na visokom nivou a ipak dostupno svakome. Za razliku do biZbuZZ-a, BlogOpen ne promoviše toliko komercijalnu stranu priče koliko se trudi da pruži podršku, stimuliše i popularizuje ovaj vid komunikacije. Šta se konkretno moglo videti i čuti?

Pre svega, mogli ste uživo upoznati kolege blogere poput legendarnog Blogowskog , Dragana Babića  i Moosheme koji su bili spremni da nesebično sa vama podele malo od znanja koje poseduju i po koji savet. Mogli ste čuti ljude poput Dejana Bizingera (b92.net , humanost.org ...) koji je držao predavanje o vidovima bloginga u okviru kojeg je pomenuo više projekata koji su trenutno u razvoju a koji bi mogli Srbiju  staviti na mapu kad su recimo socijalne mreže u pitanju. Prisutni su bili i momci iz Blogorole i podelili sa nama neke korisne stvari, novosti i planove kad je ovaj RSS agregat u pitanju. Lepo od njih što su nas počastili i besplatnim primercima papirne verzije Blogorole. Šarmantna Sthephanie Booth govorila je o tome šta znači biti blog konsultant a iz njenog izuzetno zanimljivog predavanja dalo se zaključiti zašto ona toliko voli svoj posao :) I lepo je imati osećaj da su ti došli da pomognu našoj "sceni" ali gde smo mi u svemu tome?

Najbolji deo celog dešavanja je publika, sastavljena upravo od blogera. Druženje sa njima je sjajno a da njihov rad treba poštovati govori i činjenica da je na ovom skupu predstavljena Blogopedija, knjiga sastavljena isključivo od unosa blogera iz regiona. Eto povoda da sadržaj svakodnevno činimo kvalitetnijim jer je lep osećaj kada se vaše delo nadje u jednoj takvoj zbirci. 

Kako god, skup je pokazao da ima nade i mesta za nas u ovom delu IT-a. Predlažem sledeće tekstove sa utiscima (a kad ste već tamo, znate već, procunjajte okolo... ima dosta stvari za naučiti :) ) :

Blogowki on BlogOpen, Webmasterov report, Mooshema, M.Milan

Nastavak sledi... 

04.12.2007. 20:31

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Niko nije javno odgovorio na ovaj tekst. Budi prvi?

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com