Unapredjenje sadržaja da srpskom web-u II

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

U prethodnom delu, bilo je reči o inicijativi koja polako poprima značajnije dimenzije, kako kod velikih kompanija tako i kod prosečnih i onih malo naprednijih korisnika Interneta. Kako god, situacija nije baš ružičasta ali da ipak predjemo na lepšu stranu priče.

2. BlogOpen - blog festival, Novi Sad 10. Novembar 2007.  (BlogOpen)

Proglašavam ovo dešavanje najkvalitetnijim koje se ove godine desilo u Srbiji a tiče se IT-a. Na stranu sve Sinergije i ostala čudesa, BlogOpen nikako nije trebalo propustiti.  Prilično drugačije dešavanje po koncepciji u odnosu na ono opisano u prethodnom tekstu. Radi se o okupljanju blogera svih profila, tj. svih onih ljudi koji već neko vreme doprinose prilično kvalitetnim tekstovima.  Prostor, predavanja, predavači... Sve je bilo na visokom nivou a ipak dostupno svakome. Za razliku do biZbuZZ-a, BlogOpen ne promoviše toliko komercijalnu stranu priče koliko se trudi da pruži podršku, stimuliše i popularizuje ovaj vid komunikacije. Šta se konkretno moglo videti i čuti?

Pre svega, mogli ste uživo upoznati kolege blogere poput legendarnog Blogowskog , Dragana Babića  i Moosheme koji su bili spremni da nesebično sa vama podele malo od znanja koje poseduju i po koji savet. Mogli ste čuti ljude poput Dejana Bizingera (b92.net , humanost.org ...) koji je držao predavanje o vidovima bloginga u okviru kojeg je pomenuo više projekata koji su trenutno u razvoju a koji bi mogli Srbiju  staviti na mapu kad su recimo socijalne mreže u pitanju. Prisutni su bili i momci iz Blogorole i podelili sa nama neke korisne stvari, novosti i planove kad je ovaj RSS agregat u pitanju. Lepo od njih što su nas počastili i besplatnim primercima papirne verzije Blogorole. Šarmantna Sthephanie Booth govorila je o tome šta znači biti blog konsultant a iz njenog izuzetno zanimljivog predavanja dalo se zaključiti zašto ona toliko voli svoj posao :) I lepo je imati osećaj da su ti došli da pomognu našoj "sceni" ali gde smo mi u svemu tome?

Najbolji deo celog dešavanja je publika, sastavljena upravo od blogera. Druženje sa njima je sjajno a da njihov rad treba poštovati govori i činjenica da je na ovom skupu predstavljena Blogopedija, knjiga sastavljena isključivo od unosa blogera iz regiona. Eto povoda da sadržaj svakodnevno činimo kvalitetnijim jer je lep osećaj kada se vaše delo nadje u jednoj takvoj zbirci. 

Kako god, skup je pokazao da ima nade i mesta za nas u ovom delu IT-a. Predlažem sledeće tekstove sa utiscima (a kad ste već tamo, znate već, procunjajte okolo... ima dosta stvari za naučiti :) ) :

Blogowki on BlogOpen, Webmasterov report, Mooshema, M.Milan

Nastavak sledi... 

04.12.2007. 20:31

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Niko nije javno odgovorio na ovaj tekst. Budi prvi?

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com