Unapredjenje sadržaja na srpskom web-u I

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Već neko vreme razmišljam na ovu temu. Sad sam rešio da pokušam pisanje teksta koji bi po mom mišljenju dao neke okvire stanja u kome se trenutno nalazimo. U te svrhe ću iskoristiti 3 dešavanja koja su se odigrala u skorije vreme.

1. biZbuZZ - IT seminar, Niška Banja 24. - 26. Oktobar 2007. (biZbuZZ)

Radi se o seminaru pre svega orjentisanom ka Internet marketingu i reklamiranju tj. Internet poslovanju uopšte sa pristupom prilagodjenim za mala i srednja preduzeća koja nisu usko vezana za IT. U samom startu se videlo da od toga nema ništa jer se pojavio veliki broj studenata i predstavnika IT firmi pa se videlo da su predavanja menjana "u letu" ali dobro je ispalo. Jedan okrugli sto mi je posebno privukao pažnu iako nije ni približno najbolji na ovom dešavanju. Radi se o izlaganju Telekoma na temu "Unapredjenja sadržaja" (gde se pre svega misli da kreiranje sadržaja u značajnijoj meri a potom i poboljšanje kvaliteta) koje je na njihovu inicijativu (koliko sam ja shvatio) pretvoreno u okrugli sto. Tema koja je potencijalno veoma interesantna pretvorila se u izgubljena 3 sata u raspravi koja u pojedinim trenucima nije ličila na civilizovan način razmene mišljenja. Naučeno iz svega toga?

Telekom je spreman da pomogne projekte koji se tiču ove teme. Kako su njegovi predstavnici izjavili, imaju dobru volju, samo do njih treba doći kroz odredjenu proceduru koja je po mom mišljenju sasvim fer iako je u publici naišla na odredjena negodovanja. To znači da se svest (nekih) velikih kompanija ozbiljnije razvija u ovom smeru. Isto tako,ljudi prisutni u toj sali imaju veliki potencijal, samo treba početi sa radom. Izostanak tog početka verovatno najviše i jeste uticao na način izlaganja Marka Bjelića. Iako je i oko toga bilo polemike u publici, slažem se gotovo oko svega što je on rekao, iako je delovalo i previše pesimistično. Napisao je par članaka o samom seminaru (od same organizacije, preko priprema pa do utisaka) pa ne bi bilo loše pročitati ih. Dragan Varagić je isto ima dobar unos o ovome. Na prethodno navedenim linkovima kao i na blogu Artičoke može se naći više informacija o samoj konferenciji a i radi se o liderima na ovom polju pa kad ste već na njihovim blogovima, procunjajte malo, ima dosta zanimljivih stvari za naučiti. ;)

Nastavak sledi...

01.12.2007. 18:05

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

mmilan on 03.12.2007. 17:51

Da nisi malo zakasnio sa ovim postom :)

Slavko on 03.12.2007. 21:25

pa ne verujem jer je su u planu jos dva (možda i tri) teksta koja bi trebalo da daju jednu celinu... stay tuned :)

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com