Positive.rs: Web Shop, ženski IT kutak, blog...

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Positive računari logoSredinom Marta je gospodin Varagić na Twitter-u najavio izlazak najboljeg korporativnog bloga u Srbiji. Kako se nekoliko dana kasnije pokazalo, radi se o blogu kompanije Positive iz Novog Sada. 

MeÄ‘utim, ne radi se tu samo o blogu. Na adresi Positive.rs može se pronaći mnogo više, pa da krenemo redom...

 Web Shop

 Sve češÄ‡e je ljudima potreban širok izbor opreme na jednom mestu. Web Shop kompanije Positive upravo to i nudi. Na Positive.rs sajtu vrlo lako možete naći ono što vam treba uz sve dodatne informacije koje se ažuriraju više puta dnevno. Nakon pronalaska odreÄ‘enog artikla isti možete i poručiti preko sajta. Plaćanje je sada moguće izvršiti i karticom a dostava je besplatna za artikle čija vrednost prelazi 10 000 dinara.

Ženski IT kutak

Ćoše sa nekim mnogo lepim stvarčicama :) Ukoliko vam treba roze miš za kompjuter, stilizovana torba za laptop, plišana web kamera ili slušalice sa Swarovski kristalima - mooorate posetiti Ženski IT kutak. Zapravo, radi se o jedinstvenom mestu na Webu koje je nastalo kao odgovor na potrebe lepšeg pola da svoje gedžete stilizuju i dodatno personalizuju. 

Positive računari prodajni salon - Positive.rs

Blog

Blog kompanije Positive predstavlja pravi primer kako treba voditi online nastup. Sigurno je tako nešto proisteklo iz dugogodišnjeg iskustva koje sada nesebično, zaposleni u kompaniji, preko bloga dele sa svim čitaocima. Na blogu se može naći koristan materijal potkrepljen praksom, saveti i razmišljanja kompetentnih ljudi. Nudeći uvid u sve to, samo potvrÄ‘uju da je komunikacija sa klijentom vrlo bitan segment današnjeg poslovanja.

Lični obilazak

Letos sam bio u prilici da posetim prodajni salon i sedište Positive-a u Novom Sadu, u ulici Danila Kiša broj 5. Prijatan i dobro organizovan ambijent je na mene ostavio zaista snažan pozitivan utisak. Pre svega radi se o širokom izboru IT i prateće opreme, osoblju koje je na usluzi kao i stručnosti zaposlenih u menadžmentu i tehničkoj podršci firme. U razgovoru sa nekima od njih, zaključio sam da je dobar deo svega toga odgovor na potrebe klijenata. 

Positive računari prodajni salon - Positive.rs

Zaključak

Sve gore navedeno je tek početak onoga što može da se kaže o kompaniji Positive ali smatram da je sasvim dovoljno da potkrepi zaključke koje sam doneo. Kompanija Positive je dovoljno velika da bude značajna podrška velikim projektima poput EXIT festivala, Prvenstva Evrope u atletici i sličnih dešavanja, dovoljno dobar partner da saraÄ‘uje sa velikim kompanijama poput Cisco Systems-a ali i pruži priliku svakome kome je ona potrebna... Positive je kompanija, dovoljno mala da joj svaki klijent bude na prvom mestu.

Ukratko, sveobuhvatan sajt kompanije predstavlja primer kako treba koristiti Internet kanal u savremenom poslovanju.

03.11.2009. 09:47

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Prokka on 03.11.2009. 10:24

U potpunosti se slažem sa iznetim da je to jedna od rektih kompanija u kojoj će mi biti drago da ostavim parice. Uvek predusetljivi, spremni na razgovor i razmenu ideja. Stvarno dobra priča :)

Dragana Djermanovic on 03.11.2009. 10:49

U trenutku najave korpo bloga Positiva (tj. neke da kažem IT kompanije) nisam shvatala u čemu je fora. Mislila sam da ako ni jedna druga industrija, a ono bar IT industrija razume šta znači interaktna komunikacija sa korisnicima. Na žalost, nije tako. Zaista ne znam ni za jednu kompaniju tog tipa u SRB koja je iskrenije i ozbiljnije shvatila web komunikaciju i zajednicu na netu!

Sve čestitke i samo se nadam da će nastaviti u istom ritmu!
D Dj

JKamatovic on 03.11.2009. 11:36

Imala sam utisak da je tvoja poseta bila zbog Ženskog IT kutka... Ovaj post je pravo iznenađenje za mene :)
Ono što mi je posebno drago je, da skoro polovina pozitivaca tvituje, da su ozbiljno shvatili sve aktivnosti koje imamo online i da su vrlo ozbiljno krenuli da komuniciraju sa korisnicima, da prate blogove iz oblasti svojih profesionalnih interesovanja...

Ovaj tvoj post sam poslala na "staff" i samo su počeli da mi iskaču smajliji na mesindžeru :)od kolega.
Zaista smo se trudili, naročito da naše aktivnosti ne budu "auto promocija". Da li smo na dobrom putu i koliko - pokazaće vreme i sve ono što radimo a def nije kliše i ne sme biti - da misija jedne IT kompanije treba da bude zadovoljan korisnik.
Hvala @itkutak, tvoj post je veliki motiv!

adriatalk on 03.11.2009. 13:13

Odličan post. Sve čestitke Positive-u na nenametljivom onlajn prisustvu. Jedna od retkih domaćih kompanija koja ne spamuje, velikim delom zbog Jasninog aganžmana (koliko mi se čini).

Pedya on 03.11.2009. 16:04

I ja se slažem da je u pitanju vrlo posi+ive-an primer prisustva na Internetu. Nisam upoznat sa svim aspektima (nisam saradjivao sa njima), ali ono što se može videti online je za svaku pohvalu. Za razliku od Dragane koja je imala drugačiju predstavu o IT kompanijama, ja iz ličnog iskustva znam koliko IT industrija NE razume šta znači interaktna komunikacija sa korisnicima. Zašto je to tako, ne znam (samo naslućujem), ali takvih primera ima previše da bi bila slučajnost. Na žalost, primera kao što je Positive ima premalo. I time je to što oni rade još veće i značajnije. Možda se "primi" još ponegde...

Djordje Medaković on 05.11.2009. 15:16

Jako mi je drago što ljudi primećuju naš trud i zalaganje da sajt učinimo što privlačnijim za posetioce. Ove pohvale će nas još više motivisati da nastavimo sa poboljšanjima i uvodjenjem novih sardžaja. Sve sugestije su nam dobrodošle.

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com