Online bioskop

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Online bioskopMalo je reći da se "narod", po uvodjenju aDSL-a na naše prostore, navikao na servise poput YouTube-a, video razgovora preko Skype-a, podcastinga pa i live streaming-a. Za sada ta "naviknutost" nije prevelika ali par stvari daju nadu da će se to promeniti.

Ukoliko bar pola sata dnevno provedete gledajući TV, male su šanse da vam je promakla Schweppes reklama za njihov "Schhh" festival kratkog filma. Stvar koju bi trebalo pomenuti jeste da se taj festival održava na Internetu :D . Na sajtu "Schhh" se trenutno mogu pogledati dva filma:

"Jet Black" koji je mešavina naučne fantastike i trilera, traje 10ak minuta, na engleskom je i ima srpski titl. Film sadrži nekoliko krvavih kadrova pa je zbog toga ulaz  "u salu" dozvoljen samo starijima od 18 godina.

Drugi film je "Veličanstveni" koji prikazuje zanimljvu priču sa šmekom "Amelije Pulen". Radjen je u crno-beloj tehnici, traje 10ak minuta, na francuskom je i ima srpski titl. Iako nema konkretnih scena zbog kojih je zabranjeno gledanje maloletnima, verovatno je tako zbog tematike i odredjenih insinuacija na temu sexa. Oba filma preporučujem za gledanje i tih dvadeset minuta predstavlja kvalitetno utrošeno vreme.

Na isti festival bi uskoro trebalo da stignu još tri filma: "Kolekcionar", "Ostinova priča" i "Savest". Ukoliko se prijavite na mail listu radi obaveštenja o datumu prikazivanja, dobijate šansu za osvajanje video kamere Sony HDR-UX1 u Schhh nagradnoj igri. Uglavnom, za više informacija i recepte za koktele u baru ovog virtuelnog bioskopa posetite sajt "Schhh". Sajt je radjen u flešu a za gledanje filmova je potrebna brža veza (ima dve opcije za kvalitet prikaza: niska i visoka rezolucija)

Još par zanimacija nam takodje poklanja kompanija Coca Cola. Ovog puta radi se o crtaću "Fabrika radosti" o kome je bilo reklame na TV-u prethodnih mesec dana. Kratka pričica o "novom heroju" koja je na momente nejasna ali i komična. Kad ste već dobili preporuku za Schhh filmove, pogledajte i ovo jer ne može da škodi a u tih nekoliko minuta upakovano je prilično... :D 

Na istom sajtu bih izdvojio i interaktivni "composer" pod nazivom "Faithless" . Kroz flash interfej, svaki korisnik će moći da pronadje odgovor na pitanje "Kako se stvara vizuelna poezija?" dok u pozadini ide numera Faithless - "Paranoid". Sjajan način da se malo zabavite i opustite uz dobru muziku.

Kad sam već u uvodu pomenuo podcasting, smatram da bi ovaj "virtuelni" izlazak trebalo zaokružiti posetom sajta KulPorter i  eventualno poslušati neki od njihovih podcast-ova ili pročitati članak vezan za umetnost, kulturu ili lifestyle.

Za sada toliko od mene... Uživajte! 

20.01.2008. 21:37

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Malena on 07.12.2008. 23:07

Nisam odgledala taj film ali volela bih da ga odgledam i vidim koja je to tajna.

Slavko Ilic on 13.12.2008. 21:58

U medjuvremenu se na sajtu pojavio novi film koji za sada smatram najboljim na "Schhh" festivalu kratkog filma pa vam da svim srcem preporučujem. U pitanju je film "Znaci" (Signs), vrlo pitak, slatkog ukusa uz fenomenalnu muziku.

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com