Nokia Srbija: Razvoj aplikacija za mobilne uređaje i nagradni konkurs

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Nokia mobile developers forum SrbijaPoslednjih godina je postalo sasvim jasno da ICT tržište diktira sve brži tempo za razvoj mobilnih ureÄ‘aja, aplikacija i servisa. Kako Nokia ima najveći udeo na svetskom tržištu mobilnih telefona (oko 40% u poslednjem kvartalu 2009.), smatram da je jedan od bitnijih dogaÄ‘aja za ovu sferu njihova kupovina kompanije Trolltech (najpoznatija po razvoju Qt multiplatformskog toolkita).

Šta to znači i kuda dalje vodi? Deo odgovora će zainteresovanim programerima biti izložen 18. maja u Beogradu na konferenciji koju organizuju Nokia Srbija i Nokia App Forum.

NOKIA MOBILE DEVELOPERS FORUM

Nokia mobile developers forum Srbija18. maja 2010. godine će u konferencijskoj sali hotela Balkan biti održan niz predavanja koja bi mogla interesovati programere koji se bave razvojem aplikacija i servisa za mobilne ureÄ‘aje. Pored uvida u poslovanje i buduće namere kompanije Nokia, biće reči o Maemo platformi, (gore pomenutom) Qt framework-u i ostalim tehnologijama koje se vezuju za ovog proizvoÄ‘ača. Tačan raspored predavanja se može naći na zvaničnoj strani dešavanja a registracija za posetioce je besplatna i vrši se preko Amiando servisa. Broj mesta je ograničen pa najtoplije preporučujem da svoje mesto zauzmete već sada.

NOKIA "Call4Mobile Applications" NAGRADNI KONKURS

Nokia Call4Mobile applications competition SrbijaKada se radi o konkretnom razvoju aplikacija za Nokia mobilne uređaje, prisutni će biti upućeni u nagradni konkurs čiji novčani fond iznosi 7000 eura. Na konkurs se može aplicirati u okviru tri kategorije ali su predviđene i dve specijalne nagrade. Rok za prijavu radova je 30. jul 2010. a sve informacije o takmičenju možete naći na zvaničnim stranicama.

AMBASADORI DEŠAVANJA

Iako se radi o dešavanju iza koga stoji jedna ozbiljna kompanija, deo promocije je prepušten "ambasadorima" što predstavlja zanimljiv i još uvek vrlo redak pristup na ovim prostorima. Ambasadori ovog dešavanja su Stevan Majstorović i moja malenkost (Slavko Ilić). Ukoliko imate nekih pitanja, ne ustručavajte se da ih postavite.

05.05.2010. 22:24

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Niko nije javno odgovorio na ovaj tekst. Budi prvi?

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com