Mesto za nove bendove

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Balkanrock.comNakon fenomenalnog mini-odmora želim da pisanje nastavim jednom laganom temom. Već neko vreme razmišljam o njoj ali sam pre par dana "prelomio" a za to je uglavnom zaslužan offline život i trenuci provedeni u jednom niškom klubu koji se sada zove "Od sumraka do svitanja" ali je poznatiji pod starim imenom "Salun".

Za one koji za njega ne znaju (mada je poznat i van granica niške opštine) radi se o klubu u kome 5 dana u nedelji možete da čujete živu svirku za koju se stara nekoliko bendova. E sad, nekako bi išlo da kažem "neotkrivenih" bendova ali i nije baš tako. Pomenuću sada već poznati "Penthouse band" koji je jedinica dobrog provoda u Srbiji. Oni su svoju karijeru počeli baš u ovom klubu. Ukazana im je šansa i svojih 5 minuta su iskoristili na pravi način. Od drugih valja pomenuti i bend "Denis napast" čiji je uspeh na uzlaznoj putanji, "Hattrick", "S.O.S", "Pin Up", "Team System...

Generalno govoreći radi se o klubu koji je uspeo da spoji promociju kvalitetnih bendova i dobru, priuštivu zabavu posetiocima. Celi fazon podseća malo na tone klubove iz američkih serija poput "O.C.", "One tree hill" i slično.

Ali sve ovo je samo offline uvod a tema zapravo ima online karakter. Zadržimo se malo na promociji kvalitetnih ljudi, timova, projekata. Tako nešto je uvek dobrodošlo zar ne? A blogovanje na neki način predstavlja nastup na sopstvenom stejdžu gde instrumenti koje svirate zavise isključivo od vaše kreativnosti. 

Creemaginet - Mreža kreativnih ljudi Većina vas verovatno zna za projekat Tihomira Stojanovića pod nazivom "Mreža kreativnih ljudi". Radi se o sajtu koji za cilj ima upravo promociju kreativnih ljudi, promociju njihovih radova i projekata. Već neko vreme na "ovaj ili onaj" način (e sad ovo shvatite kako hoćete) pratim njegov rad i vidim da se inicijator zaista trudi oko svega. Iako je, kao što reko, već poznat u odredjenim granicama, mislim da projekat zaslužuje veću pažnju i bilo bi zaista lepo videti da nešto ovako postaje još uspešnije. Na meni je samo da mu to i poželim.

Drugi projekat koji bi se mogao uklopiti u priču jeste "Balkanrock". O njemu je pisao moj prijatelj  SSpin (Srki) iz ugla "uspeha na osnovu truda bez SEO-a". Pokretači su Dejan Dinić i Miloš Najdanović, moji dobri prijatelji, pa na osnovu informacija iz prve ruke mogu da govorim o trudu koji je uložen i koji se još uvek ulaže na promovisanju ovog projekta. Radi se o sajtu koji je pokrenut bez ikakvih finansija (najpre na free hostu) da bi se ubrzo kupio domen, uplatio hosting i postao najveći rock portal u ovom delu sveta ;) Balkanrock se trudi da u okviru svojih delovanja promoviše neafirmisane bendove i muzičare. 

Najsvežiji projekat koji bih da pomenem (i za sada ugrabim odredjenu ekskluzivu) jeste sajt koji je pokrenuo gore pomenuti SSpin pod nazivom Niš-Music. Radi se o agregatu dešavanja u Nišu iz sfera umetnoti, kulture, lifestyle-a... Tek je počeo sa radom a ja mu želim sve najbolje. ;)

Zadatak za vas: Nadjite nekoliko kvalitetnih sajtova, blogova i slično i preporučite ih svojim prijateljima. Zašto da ne stvaramo kvalitetne "kompilacije" i van naših "blogroll-ova" (ja ga još uvek nemam, uskoro ću ga srediti, obećavam) :)

02.05.2008. 20:06

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

SSpin on 03.05.2008. 15:49

Bogami, ugrabio si ekskluzivu,
i hvala ti na njoj :)

Ovo zamisao oko širenja blogrol-ova preko bloga je odlična stvar i dao si mi ideju za sledeći unos na BiZbuZZ-u .

Inache, ideja Nis-Music.net-a je i promocija i predstavljanje niških kafića i klubova, a tu sigurno neću zaobići Saloon.

Spartak on 03.05.2008. 17:09

Ej, bre, nervira me vise ovo garantujem da nisam spamer, svaki put se dobrano razmislim dal da cekiram :D
Podrska i SSpinu i tebi narafno.
Sto se tice Saloona ili novi naziv Od sumraka do svitanja, verujem da nema celjade od 16+ god a da nije culo za njega :)
Nesto pamethno htedo reci ali se umori od razmisljanja dal sam spamer il nisam :D

Slavko Ilić on 03.05.2008. 17:20

Hehe, promeniću to u nešto inventivnije ;) Postavio sam to čisto da proverim da li radi žaštita od botova... to je jedno od onih privremenih rešenja koje tu ostanu nešto duže od planiranog ;)

@SSpin:
Ti da me linkuješ kad pišeš taj tekst :) Šalim se naravno, i meni je u draftu jedan tekst o URL-ovima pa ga možda uskoro i završim a jedva čekam da vidim taj tvoj...

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com