Kad kažem networking, mislim na...

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email
TweetUp Letenka

U poslednje vreme sve češÄ‡e koristim tu reč - networking. I dok se googlanjem najčešÄ‡e može doći do definicije koja govori o povezivanju kompjutera u mrežu radi razmene podataka, meni ipak nije to na umu.

Ipak, ukoliko "preslikamo" tu defniciju na ljude, dobićemo približan odgovor, tj. radi se o povezivanju ljudi na osnovu nekih zajedničkih interesovanja radi razmene iskustava, informacija, podataka... Ko? Kad? Kako? Zašto?

 U stvari, ne radi se tu o definicijama već kao što rekoh - ljudima. Znate, ovih dana svi mi koristimo razne "alate"... Blogovi, MySpace-ovi, Facebook-ovi, Twitter-i, YouTube-ovi, Flicker-i.. Svakoga dana delimo sa ostalima naša razmišljanja, raspoloženja, muzičke ukuse, bitna saznanja. Web 2.0 je "doveo" interakciju na Internet i, hteli mi da priznamo ili ne, to nam se jako svidelo.

TweetUp Novi SadNetworking u stvari predstavlja druženje sa tim ljudima i ruši stereotipe da su "Internet ljudi" asocijalni, da postoje i funkcionišu samo na Internetu. Dešavanje gde je "umrežavanje ljudi" u stvari okupljanje u prijatnoj atmosferi, "razmena iskustva" dobar savet prijatelja a "deljenje podataka" prepričavanje svega što se ne vidi dok kucamo tekstove ili ih čitamo, svega onog što stoji iza njih.. 

 Morate dati prilike networking-u jer je to uvek fenomenalna prilika da vidite šta ljude pokreće, upijete malo njihove energije i prenesete svoju drugima. Pravi način da naÄ‘ete podršku ili je pružite onome kome je potrebna. Par primera: OpenCoffee, #TweetUpNI, AK Letenka 2009..

BlogOpen 2009

Kad smo već kod networkinga, poznato vam je da je meÄ‘u ciljevima ovogodišnjeg BlogOpena. Pravo mesto za druženje i opuštenu komunikaciju sa onima čije redove čitate i onima koji čitaju vaše redove. Poziv je naravno otvoren za sve, do isteka roka za registraciju je ostalo još malo (31.08.2009.)

MI ORGANIZUJEMO #BLOGOPEN. DOLAZITE? 

 

30.08.2009. 10:23

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Peka on 30.08.2009. 13:22

sha da ti kazhem - aj lajk jor tekst abaut netvorking :-))))))))

Miss on 30.08.2009. 15:33

Wow :)

dijica on 30.08.2009. 16:18

Kad je trebalo na FB popuniti rubliku "tražim" odmah sam se odlučila za "umrežavanje", jer iskreno, nisam ništa ni tražila, a networking mi se činio sjajnom idejom. I nisam se prevarila, posle #TweetUpNI, posle meseca provedenih sa društvom na Twitteru, i nadam se posle BlogOpena, ja i dalje mislim da je to odličan način da upoznate mnogo ljudi i shvatite da je svet malecan. :)
P. S. Kasnije dodala na FB da tražim i "prijateljstvo", jer se nadam da "umrežavanje" može za rezultat i da ima upravo to. :)

Charolija on 31.08.2009. 15:12

Što se mene tiče, baš ispada da sam asocijalna, povučena i prisutna samo na internetu. :( ...a nisam takva, samo se uvek nešto namesti. Počeću da posećujem ljude sa neta, van dešavanja. Samo se pojavim na vratima...ding, dong :lol:

Slavko Ilic on 31.08.2009. 15:29

@ÄŒarolija

Poseti moj blog za nekih sat vremena.. ima te u novom tekstu :) A za to "ding dong", samo izvoli :)

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com