ICT Hub: Prilika da pokreneš svoj IT biznis

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

ICT Hub Turning ideas into businessO potencijalu ICT sektora je bilo mnogo reči. Srbija se kvalitetnim kadrom, dobrim idejama i konkurentnom cenom rada solidno pozicionirala na evropskoj ali i svetskoj ICT mapi.

Pokretanje sopstvenog ICT biznisa u Srbiji je neretko priča o problemima i komplikacijama najčešÄ‡e uzrokovanih brojnim preprekama, nelogičnostima i zastarelim regulativama koje usporavaju (a često i koče) svaki iole savremeniji vid poslovanja.

ICT Hub je otvorio konkurs za 40 članova biznis inkubatora kojima će olakšati pokretanje sopstvenog posla u ICT sektoru, doprineti razvoju preduzetništva i otvaranju novih radnih mesta za mlade.

Šta je ICT Hub i kako mi može pomoći u pokretanju biznisa?

ICT Hub je biznis inkubator za informacione i komunikacione tehnologije koji će korisnicima pružati konkretnu podršku u osnivanju i razvoju IT kompanija, sa ciljem brzog prelaska iz start-up faze u fazu rasta. Konkretna podrška izmeÄ‘u ostalog sadrži:

  • PrilagoÄ‘en kancelarijski prostor u savremenom high-tech okruženju u okviru naučno-tehnološkog parka "Zvezdara", a to uključuje i mogućnost korišÄ‡enja konferencijske sale za sastanke.
  • Mentorska pomoć, edukacije i radionice iz oblasti pokretanja sopstvenog biznisa, upravljanja firmom i projektima, tehnika prodaje i marketinga... Pokretači ICT Huba obećavaju mentore i edukatore koji su uspešni u relevantnim oblastima. Zanimljivo je da će program i spisak mentora biti konačno definisan tek nakon izbora učesnika ICT Huba. Na ovaj način, sve će biti maksimalno prilagoÄ‘eno konkretnim potrebama projekata u ICT Hubu.
  • Oprema i infrastruktura koji su prilagoÄ‘eni potrebama učesnika kako bi neometano razvijali svoje projekte. Tu spada računarska oprema, Cloud infrastruktura za razvoj i testiranje, struja, telefon, Internet konekcija...
ICT Hub - Ostvari svoju ideju

Koliko to košta i kako da se prijavim?

Cena jednog mesta u ICT Hubu je 50$ mesečno u dinarskoj protivvrednosti. Ostatak do pune cene od 200$ je subvencionisan za prvu generaciju korisnika. Ukoliko Vaš prijavljeni projekat bude ocenjen kao jedan od 3 najbolja, za Vas je rezervisano besplatno mesto u ICT Hubu.

ICT Hub je otvorio konkurs za prvu generaciju od 40 članova koji će u biznis inkubatoru provesti godinu dana. Da biste se prijavili, potrebno je da ispratite tri koraka i u potpunosti detaljno popunite traženu dokumentaciju. 

40 odabranih biće poznati do 1. avgusta 2014. godine a početak rada je predviđen za 1. septembar 2014. godine.

ICT Hub - Pokreni svoj ICT biznis

Ko realizuje projekat ICT Hub?

Projekat ICT Hub realizuju DNA Communications i Orion telekom u saradnji sa USAID-om. Partneri projekta su i Srpska asocijacija menadžera (SAM) i Serbian Private Equity Association (SPEA). Svi partneri su, svako na svoj način, doprineli stvaranju ICT Hub-a i učestvovaće u njegovom radu.

Autor bloga ITkutak.com je jedan od promotera ovog sjajnog projekta. Nadam se da ćemo u septembru 2015. godine imati više desetina ICT uspešnih kompanija kao rezultat ovog biznis inkubatora.

03.06.2014. 23:49

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

mirko on 19.11.2014. 08:23

Odlicna stvar. Steta da sam ovaj tekst procitao kasno, pa nisam se priavio. Kakvo je stanje danas? Dali se planira konkurs u za sledecu godinu? Zanimaju me i dosadasnja iskustva polaznika.

Maja on 29.12.2014. 18:52

Dobro je da ovakve stvari postoje. Podrska uvek dobro dodje. :)

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com