Huawei ALL-IP Roadshow 2010 u Srbiji

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Huawei logoHuawei je jedna od vodećih ICT kompanija čiji su proizvodi dobro poznati mnogim kompanijama, operatorima, poslovnim i fizičkim korisnicima. U okviru ALL-IP Roadshow kampanje, karavan sa najnovijom linijom proizvoda je nakon više evropskih zemalja stigao i u Srbiju.

Vreme: 8. April 2010. godina. Lokacija: prostor ispred Holiday Inn hotela, Beograd. Na prvi pogled se može reći: Sva ta nova rešenja su stala u dve lepo upakovane prikolice kamiona. Da li je to dovoljno? Šta se sve krije iza slogana "One network, One Core"?

One core

U prevodu "Jedno jezgro" sasvim dobro opisuje prikazana rešenja. Radi se o kombinaciji hardverskih i softverskih sistema koji omogućavaju bolje planiranje i iskorišÄ‡enje resursa dok centralizovani sistem omogućava praćenje parametara i funkcionisanja infrastrukture. Modularna struktura omogućava laku zamenu postojećih modula ili dodatno proširenje kapaciteta dodavanjem novih.

Huawei ALL IP Roadshow 2010 Beograd Srbija

One network

"One network" koncept se najviše oslanja na ALL-IP arhitekturu kao odgovor na trend zbližavanja fiksnih i mobilnih servisa. Huawei rešenja uključuju i servise treće i četvrte generacije, dozvoljavaju kombinovanje i umrežavanje različitih standarda. Sve to kompanijama i korisnicima pruža veliki izbor i fleksibilnost prilikom implementacije.

Još par zanimljivosti

Kompanija Huawei je u putpunosti vlasništvo svojih zaposlenih. Njihova rešenja se primenjuju u više od 100 zemalja sveta a u Srbiji posluju od 2005. godine. Njihov verovatno najzapaženiji i najomiljeniji proizvod u Srbiji je ruter HG520s koji je (bio?) u paketu uz Open ADSL konekciju Telekoma Srbije. Na prijemu nakon predstavljanja opreme su se mogli videti i neki od mobilnih ureÄ‘aja koje kompanija Huawei proizvodi uglavnom za partnere sa kojima posluje. Moju pažnju je najviše zadržao Android telefon koji je za potrebe T-Mobile kompanije razvijen pod imenom Pulse

Karavan je pre Srbije posetio Englesku, Nemačku, Španiju, Austriju, Rumuniju, Sloveniju, ÄŒeška i MaÄ‘arsku a iz Beograda karavan dalje odlazi ka Grčkoj a potom su na redu Poljska, Nemačka(Darmstadt) i Norveška.

13.04.2010. 20:37

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

rada on 14.04.2010. 20:04

A jel' mozes malo podrobnije o boravku u Beogradu ? Jel' to oni imaju neku svoju prezentaciju u kamionu , da prostis, nisam razumela koncept , osim sto znam sta znaci rec roadshow ...

Slavko Ilić on 14.04.2010. 22:37

Glavni deo prezentacije je održan ispred hotela Holiday Inn u Beogradu. Da, 99% prikazane opreme se nalazilo u dve prikolice kamiona (jedan je prikazan na slici) :) Ali, dodao bih, sve je bilo vrlo lepo "upakovano". Enterijer tih prikolica je uređen kao pregledan salon opreme koja je istovremeno u funkciji (sem nekih predajnika koji nisu za upotrebu u zatvorenom prostoru zbog zračenja)

 Zanimljivo je da oprema iz ovog karavana ima dovoljan kapacitet da zadovolji ogroman broj korisnika (reda 100 000 korisnika) za šta je do skoro bio potreban mnogo veći prostor.

Nakon tog dela, održan je mali prijem u samom Holiday Inn hotelu gde su se kroz razgovor sa predstavnicima Huawei Srbija  mogle čuti još neke informacije o toj kompaniji, njenom poslovanju i planovima za Srbiju. Ali o tome će verovatno biti reči neki drugi put ;)

rada on 15.04.2010. 19:19

Hvala Slavko za detaljniji opis! Mnogo je interesantan taj koncept prezentacije, odusevljena sam. Nema potrebe za nekim prostorom, a moze se raditi u mnogo gradova , pa nismo hendikepirani nemogucnoscu da putujemo bas odredjenog dana u odredjeni grad. Odlicno, hvala jos jedanput sto si docarao dogadjaj :)

Darko Vasilev on 22.06.2010. 13:45

Slavko, kolega ;-) Ne znam da li se toliko dugo nismo videli, ili sam mozda ipak skroman :) i nisam stig'o da ti se pohvalim, ali je T-mobile Pulse (Huawei 8220) vec skoro pola godine u mom posedu. Kad sam ga kupio, bio sam srecan kao malo dete, pa sam onda malo vise cekao update sa 1.5 na 2.0 ili 2.1 i od skora, imam nabudzenu hakersku verziju OS-a, cija je podloga madjarska zvanicna verzija za (valjda) 2.1 :D Sad radi k'o zmaj! Ako 'oces mozemo da napisemo spisak zanimljivih aplikacija za Android sa kratkim tekstom ;-)

Slavko Ilić on 22.06.2010. 15:19

Dare znam :) U januaru smo sedeli u Radio Caffe-u  i tad si ga imao valjda nekih nedelju dana :)

Ajde, dogovorićemo se :) Dolazim u NS uskoro, a možemo i južnije da se nađemo :)

Darko Vasilev on 22.06.2010. 15:42

Javi se kad dodjes ovamo, necu skoro kuci. Svako dobro ;-)

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com