Future Media: Budućnost medija je počela

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Future Media - Buducnost medija je pocelaU utorak, 19. Maja 2009. u prostorijama McCann Erickson Public Relations-a je održana promocija nove kompanije "Future Media". Ovaj zajednički projekat kompanija McCann Erickson PR i Color Press Group u stvari predstavlja prvu kompaniju posvećenu korporativnom i Internet izdavaštvu na ovim prostorima.

Imajući u vidu renome oba partnera i njihovu posvećenost novim medijima, iz ove kompanije se slobodno mogu očekivati velike stvari.

Borislav Miljanovic, direktor McCann Erickson PR-a Dobrodošlicu prisutnima je poželeo direktor McCann Erickson PR-a Borislav Miljanović osvrćući se ukratko na podatke koji se tiču te kompanije koja je prva pokrenula Online PR u Srbiji. Gospodin Robert ÄŒoban je, kao direktor Color Press Group-a, potez osnivanja ovakve kompanije predstavio kao logični nastavak onoga čemu je CPG posvećena u izdavaštvu. Pokretanje stranice Lepota i zdravlje je samo početak a po najavama, uskoro nas očekuju "event" stranice i mobilni portali o čemu će blagovremeno biti reči.

Tamara Bartos, direktor Future Media d.o.o. Tamara Bartoš, direktor kompanije Future Media d.o.o. je naglasila značaj traganja za novim kanalima komunikacije. Pojasnila je i sredstva koja će koristiti prilikom korporativnog izdavaštva pre svega pružajući klijentima usluge "horizontalnog PR-a" (časopisi, magazini i bilteni za klijente i poslovne partnere) ali isto tako i usluge "vertikalnog PR-a" kreirajući sadržaje i strategije koji se tiču samih zaposlenih u kompanijama klijenata.

Zanimljiv spoj korporativnog i Internet izdavaštva predstavljaće kreiranje elektronskog sadržaja za klijente u vidu internih mreža i sajtova koji će zaposlenima nuditi potrebne informacije. Ovakvih je primera malo u regionu i svakako predstavljaju trend koji će kod nas tek doživeti uspeh. 

 Miloje Sekulic, direktor Internet izdanja Future MediaMiloje Sekulić, direktor Internet izdanja Future Media d.o.o. je izlaganje počeo podacima da u Srbiji 1/3 domaćinstava ima pristup Internetu tj. oko 1 250 000 gradjana svakodnevno pristupa globalnoj mreži. Upravo tu je, po njegovim rečima, šansa za razvoj ovakvih delatnosti i pored informacije da market share Internet oglašavanja iznosi izmedju 1% i 2% sa trendom konstantnog rasta.

 Predstavljajući prvi projekat nove kompanije, sajt Lepota i zdravlje ukazao je na činjenicu da je za samo tri nedelje, koliko je sajt dostupan, praktično bez ikakve promocije zabeležio 45 000 poseta (36 000 jedinstvenih posetilaca) sa prosečnim vremenom zadržavanja od 6 minuta. Ukratko je i najavljena velika letnja nagradna igra pa ako još uvek niste, vreme je da počnete sa redovnim posetama sajtu. U daljem radu, Internet "odeljenje" će se baviti analizom tržišta i ponudom rešenja na zahteve istog.

Robert Coban, direktor Color Press GroupNa pitanje gospodina Nikole Markovića, predsednika Društva za informatiku Srbije, o strategiji u vremenima ekonomske krize, gospodin Robert ÄŒoban je odgovorio primerom:

Color Press Group je usled efekata ekonomske krize pokazao razumevanje za klijente i nije povećao cene oglašavanja. Umesto toga, cene su snižene i CPG je tim postupkom jedina postigla rast u oglašavanju za prvi kvartal 2009. godine. 

Imajući u vidu da su osnivaći firme i sami lideri na poljima svojih delatnosti, kao rezultat saradnje stvorena je još jedna kompanija na dobrom putu da informacione tehnologije i poslovnu komunikaciju u regionu podigne na viši nivo.

Pored ovog teksta, preporučujem i siže na blogu Miloša Petrovića . Zahvaljujem se gospodinu Miloju Sekuliću na pozivu, kompaniji McCann Erickson PR na prijatnoj atmosferi kao i prisutnima na izdvojenom vremenu za razgovor nakon konrerencije.

21.05.2009. 18:53

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Dragana Djermanovic on 21.05.2009. 20:01

Future is now!

Koncizan pregled u omiljenom "kutku"...
;)

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com