Future Media: Budućnost medija je počela

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Future Media - Buducnost medija je pocelaU utorak, 19. Maja 2009. u prostorijama McCann Erickson Public Relations-a je održana promocija nove kompanije "Future Media". Ovaj zajednički projekat kompanija McCann Erickson PR i Color Press Group u stvari predstavlja prvu kompaniju posvećenu korporativnom i Internet izdavaštvu na ovim prostorima.

Imajući u vidu renome oba partnera i njihovu posvećenost novim medijima, iz ove kompanije se slobodno mogu očekivati velike stvari.

Borislav Miljanovic, direktor McCann Erickson PR-a Dobrodošlicu prisutnima je poželeo direktor McCann Erickson PR-a Borislav Miljanović osvrćući se ukratko na podatke koji se tiču te kompanije koja je prva pokrenula Online PR u Srbiji. Gospodin Robert Čoban je, kao direktor Color Press Group-a, potez osnivanja ovakve kompanije predstavio kao logični nastavak onoga čemu je CPG posvećena u izdavaštvu. Pokretanje stranice Lepota i zdravlje je samo početak a po najavama, uskoro nas očekuju "event" stranice i mobilni portali o čemu će blagovremeno biti reči.

Tamara Bartos, direktor Future Media d.o.o. Tamara Bartoš, direktor kompanije Future Media d.o.o. je naglasila značaj traganja za novim kanalima komunikacije. Pojasnila je i sredstva koja će koristiti prilikom korporativnog izdavaštva pre svega pružajući klijentima usluge "horizontalnog PR-a" (časopisi, magazini i bilteni za klijente i poslovne partnere) ali isto tako i usluge "vertikalnog PR-a" kreirajući sadržaje i strategije koji se tiču samih zaposlenih u kompanijama klijenata.

Zanimljiv spoj korporativnog i Internet izdavaštva predstavljaće kreiranje elektronskog sadržaja za klijente u vidu internih mreža i sajtova koji će zaposlenima nuditi potrebne informacije. Ovakvih je primera malo u regionu i svakako predstavljaju trend koji će kod nas tek doživeti uspeh. 

 Miloje Sekulic, direktor Internet izdanja Future MediaMiloje Sekulić, direktor Internet izdanja Future Media d.o.o. je izlaganje počeo podacima da u Srbiji 1/3 domaćinstava ima pristup Internetu tj. oko 1 250 000 gradjana svakodnevno pristupa globalnoj mreži. Upravo tu je, po njegovim rečima, šansa za razvoj ovakvih delatnosti i pored informacije da market share Internet oglašavanja iznosi izmedju 1% i 2% sa trendom konstantnog rasta.

 Predstavljajući prvi projekat nove kompanije, sajt Lepota i zdravlje ukazao je na činjenicu da je za samo tri nedelje, koliko je sajt dostupan, praktično bez ikakve promocije zabeležio 45 000 poseta (36 000 jedinstvenih posetilaca) sa prosečnim vremenom zadržavanja od 6 minuta. Ukratko je i najavljena velika letnja nagradna igra pa ako još uvek niste, vreme je da počnete sa redovnim posetama sajtu. U daljem radu, Internet "odeljenje" će se baviti analizom tržišta i ponudom rešenja na zahteve istog.

Robert Coban, direktor Color Press GroupNa pitanje gospodina Nikole Markovića, predsednika Društva za informatiku Srbije, o strategiji u vremenima ekonomske krize, gospodin Robert Čoban je odgovorio primerom:

Color Press Group je usled efekata ekonomske krize pokazao razumevanje za klijente i nije povećao cene oglašavanja. Umesto toga, cene su snižene i CPG je tim postupkom jedina postigla rast u oglašavanju za prvi kvartal 2009. godine. 

Imajući u vidu da su osnivaći firme i sami lideri na poljima svojih delatnosti, kao rezultat saradnje stvorena je još jedna kompanija na dobrom putu da informacione tehnologije i poslovnu komunikaciju u regionu podigne na viši nivo.

Pored ovog teksta, preporučujem i siže na blogu Miloša Petrovića . Zahvaljujem se gospodinu Miloju Sekuliću na pozivu, kompaniji McCann Erickson PR na prijatnoj atmosferi kao i prisutnima na izdvojenom vremenu za razgovor nakon konrerencije.

21.05.2009. 18:53

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Dragana Djermanovic on 21.05.2009. 20:01

Future is now!

Koncizan pregled u omiljenom "kutku"...
;)

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com