E-Tvrđava 2010: Crtice sa predavanja - dan prvi

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email
Festival E-Tvrdjava u NišuI ovogodišnji festival E-Tvrđava je završen. Par dana pokušavam da sumiram utiske i sve lepo uobličim u jedan tekst. Jedno je jasno - jesenja sezona seminara i konferencija je otvorena i biće tu mnogo novih stvari za čuti i naučiti.  

Milan Petrović - Wordpress radionica

Milan Petrović se bavi razvojem premijum pluginova i tema za Wordpress platformu. Predavanje je pružilo direktan uvid u ono što se nalazi "ispod haube" Wordpress-ovih widget-a i plugin-ova. Svidela mi se činjenica da predavač govori iz ličnog iskustva na konkretnim (ličnim) primerima, pa su i teorija i saveti vrlo primenljivi u praksi.

Dejan Dinić i Miloš Najdanović - BalkanRock.com

O ovim momcima sam pisao pre dve godine u temi "Mesto za nove bendove". Pričali su priču iz svoje perspektive i uvek vredi slušati kako čistim entuzijazmom može da se napravi kvalitetan portal. Moglo se čuti koji su konkretno potezi/događaji doprineli promociji portala, o razlici između portala BalkanRock.com i Udruženja građana "Balkanrock". Ovi ljudi, ispred svih koji im pružaju podršku, govorili su i o brojnim akcijama koje su organizovali, kako u cilju promovisanja i afirmacije mladih bendova, tako i radi čiste i nesebične pomoći drugima. Napisaću poseban tekst, samo o njima.

Predrag Blagojević - JužneVesti.com

Vrlo jasno, koncizno i poučno predavanje o ciljevima i dosadašnjim rezultatima portala koji prenosi vesti sa juga Srbije. Predrag Blagojević, jedan od pokretača, objasnio je na kom principu portal radi i ko su novinari koji čine redakciju. On je takođe autor prvog teksta objavljenog na Internetu koji je dobio NUNS nagradu. Za godinu dana, koliko otprilike ovaj sajt radi, postignuti su zapaženi rezultati a jedno je sigurno - velike priče tek dolaze.

Miloš čajić - Internetu u službi odnosa sa javnošću

Predsednik UO Društva Srbije za odnose sa javnošću, Miloš čajić, uvek ima predavanje koje zaslužuje punu pažnju. Kao jedan od vodećih aktivista u modernizaciji PR veština, i ovog puta je na zanimljiv način prikazao osnove kvalitetne komunikacije ali i razloge zbog kojih je prisustvo na Internetu već sada neophodnost.

Nakon prvog dana

Organizator se potrudio da predavanja budu održana po rasporedu. Kašnjenja skoro da nije bilo. Skoro, jer pauze su te koje obično unesu mala pomeranja. Posećenost radionicama i predavanjima je bila niža nego što se očekivalo. Lično mislim da je to posledica više faktora, pre svega nešto slabije promocije nego prošle godine. Međutim, kako je Internet segment samo deo festivala koji je ove godine bio sadržajniji nego prošle, lako je razumeti.

07.09.2010. 21:46

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Milorad on 07.09.2010. 22:28

Hvala Slavko, sledeće godine nećeš da se izvučeš kao ove... samo da znaš ;)

Slavko Ilić on 07.09.2010. 23:50

Ma, sledeće godine nećete vi da se izvučete kao ove :D Napravićemo čudo od festivala :)

Gledaću da sutra objavim kako je bilo drugog dana ;)

Dejan Balkanrock on 07.09.2010. 23:52

Fala drugare!!!

maja on 10.09.2010. 10:45

Da li ce biti jos nekih obuka izvan festivala i gde mozemo da se informisemo?
Hvala

Slavko Ilić on 10.09.2010. 12:47

Da li mogu da pitam, koja Vas konkretno oblast interesuje? Kao što rekoh, jesen tek počinje a ona je uvek puna zanimljivih dešavanja, seminara, konferencija.

Milos on 11.09.2010. 21:05

Hvala Slavko .. :)

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com