E-Tvrđava 2010: Crtice sa predavanja - dan drugi

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

E-tvrdjava festival - NisDrugog dana su vremenske prilike, na žalost, bile lošije od prethodnog. Ipak, to se na posetu nije značajno odrazilo što je dobra stvar. I dalje je sve teklo po rasporedu, bez kašnjenja pa treba pohvaliti i organizatore i predavače.

 

Miloš Petrović - Bezbednost na Facebook-u

Na početku drugog dana, Miloš (FacebookSrbija.com) je održao radionicu o merama opreza i sigurnosti koje bi svaki korisnik društvene mreže Facebook trebalo da primeni. Uz primere podešavanja lista prijatelja i opcija privatnosti, pokazano je nekoliko studija konkretnih slučajeva sa kojima se Miloš do sada sreo. Slučajevi se odnose na kraÄ‘u lozinki, ucene, "izvlačenja" novca...

Vladimir Marković - QVoucher

Priču o QVoucher-u pratim od samog početka. Vladimir Marković je ovog puta govorio o konkretnim primerima primene ovog alternatnivnog sistema plaćanja. I to je na mene lično ostavilo mnogo mnogo mnogo bolji utisak od prethodnih prezentacija na seminarima i konferencijama. Široj javnost će definitivno sve biti jasnije ako nastave da govore o servisima koji su implementirali ovaj način plaćanja i mestima gde mogu kupiti vaučere. 

Anđela Vujačić - Kolektiva.rs

Fenomen grupne kupovine je definitivno stigao u Srbiju i Kolektiva se kao jedan od posrednika već pozicionirala među liderima. Anđela je u izlaganju, brz uspeh u Beogradu "pravdala" dobrim odabirom kvalitetnih partnera čije usluge nude i iskrenom komunikacijom sa korisnicima.

Marko Mandić - E-uprava

O digitalnom potpisu i elektronskim dokumentima je na ovom blogu već bilo reči. Gospodin Marko Mandić se najpre osvrnuo na portal eUprava i njegove trenutne servise. Predavanje se nakon toga pretvorilo u prijatnu diskusiju tokom koje smo dobili zanimljive detalje o modelima ka kojima teži ovaj portal i koji nas servisi još očekuju uz optimistične prognoze oko datuma početka njihove primene. Ipak, kad se radi o zastarelim zakonima, regulativama i svemu onome što koči razvoj, saznali smo da republički zavod za informatiku i Internet uglavnom nema ingerencije i mandat da utiče na izmene.

Aleksandar Ilić - Web development biznis u Srbiji (nekad i sad)

Aleksandar Ilić je sa prisutnima podelio svoja iskustva koja je godinama sticao razvojem Web rešenja. I on je u prezentaciji koristio konkretne primere iz prakse iz kojih se može dosta saznati o komunikaciji i odnosu sa klijentima, zaposlenima, formiranju cene i upravljanju nepredvidivim okolnostima.

E-Tvrdjava 2010: Milos Petrovic (FB Srbija), Andjela Vujacic (Kolektiva Srbija), Vladimir Markovic (QVoucher), Andrea Svilokos (Kolektiva Srbija), Dejan (Kolektiva Srbija), Slavko Ilic (ITkutak.com)

E-Tvrđava 2010: Sažeti utisci

Već sam pomenuo da je posećenost radionica i predavanja o Internetu bila slabija. To je ujedno i najveća šteta jer je program bio zanimljiv a iz svakog predavanja je bilo moguće izvući praktične savete. Nadam se da će to isto važiti i za seminare i konferencije koje dolaze ove jeseni. Već rekoh - sezona je otvorena!

11.09.2010. 15:03

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Niko nije javno odgovorio na ovaj tekst. Budi prvi?

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com