Dobre stvari u Pametnoj mreži: Dan prvi

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Osvanuo je lep dan za start karavana. U prethodnom tekstu sam pojasnio ideju koja stoji iza Telenorovog Smart karavana i svoju ulogu u njemu. Nalazimo se u Subotici a tokom 4 dana, posetićemo 8 gradova, sretati se sa ljudima i čuti njihove priče. Ovako je izgledao prvi dan.

Deo ekipe Telenor Karavana

 

Subotica

Nakon što smo prethodne večeri stigli u Suboticu i prenoćili u hotelu Patria, uz doručak smo još jednom prošli kroz plan i detalje koji su nas čekali u toku dana. Karavan može da krene. 

Pored posete Telenorovoj radnji, koja se nalazi u centru Subotice, dogovorili smo sastanak sa Željkom Crnjakovićem i Sašom Stefanovićem kod Plave fontane, kako bismo sa njima popričali o zanimljivim stvarima kojima se bave. Ipak, našli smo se tek nakon što smo utvrdili da mi njih ipak čekamo ispred Zelene fontane :) 

Saša Stefanović - osnivač bloga Baguje.com

Najpre smo se našli sa Sašom Stefanovićem koji je  na Internet sceni verovatno prepoznatljiv po blogu Baguje.com koji se bavi IT vestima, uputstvima, trendovima i testovima, ... Imao sam to zadovoljstvo da, u kratkom razgovoru sa Sašom, saznam nekoliko interesantnih stvari vezane za njegova interesovanja, posao ali i princip organizacije na blogu Baguje.com koji trenutno okuplja nekoliko desetina autora. 

Dovoljno je reći da je iz tog razgovora proistekla ideja da napišem jedan poseban tekst koji možete uskoro očekivati na ovom blogu. 

Saša Stefanović - baguje.com

Željko Crnjaković - Coworking i poslovanje preko Interneta

Željko je relativno skoro počeo da piše svoj blog ali je od početka odabrao konkretne teme koje se tiču poslovanja putem Interneta kao i coworking ideje. Željko mi je, nakon što smo sa njim snimili kraći video prilog, objasnio da je celo svoje poslovanje premestio na Internet, što mu daje priliku da sa drugima deli svoja iskustva putem bloga. 

Takođe, zainteresovan idejom o coworking prostorima, počeo je da radi na kreiranju zajednice u Subotici i subotičkom kraju... Drago mi je da sam sa Željkom popričao o nekim iskustvima i uspeo da ga spojim sa Sašom koji mu bar malo može pomoći u ovom segmentu građenja zajednice freelancera i ljudi koji mogu imati koristi od coworking ideje.

Željko Crnjaković - Coworking Subotica

Vrbas

Nakon kraćeg puta, tokom kojeg je karavan posetio Palić i konstantno testirao prisustvo Pametne mreže ali i zastao kod isključenja sa autoputa za Feketić - stižemo u Vrbas. Ušuškani gradić, sa arhitekturom i raznolikošću prepoznatljivom za Vojvodinu. Stajemo u centar i najpre posećujemo Telenorov objekat.

Vera Mlađan - autorka bloga Verkic.rs

Verkić je na Internetu poznata kao osoba koja je Internet iskoristila za učenje, komunikaciju sa drugima i primenu stečenih znanja. U Vrbas je stigla iz Sombora, da bi sa nama podelila priču o  organizaciji skupova i radionica koje za cilj imaju podsticanje korisnika da Internet iskoriste za bolju promociju njihovih aktivnosti i radova, bilo da se radi o rukotvorinama udruženja žena ili bezbednosti dece na Internetu... Verkić je dobro poznata zajednici i o njenoj pozitivnoj energiji se može govoriti u nedogled. 

Vera Mlađan - verkic.rs

Članovi karavana

Ne bih voleo da propustim priliku i ne pomenem ljude koji učestvuju u karavanu. Pored 4 predstavnika kompanije Telenor Srbija i moje malenkosti, svoj doprinos su dali i: Jovana Milićević (PC press), Danijel Farkaš (dnevni list Blic), Radomir Lale Marković i Andrija Virijević (video portal liveTV.rs) i Nebojša Todorović (Benchmark.rs). Raditi u ovom sastavu je pravo zadovoljstvo a deo atmosfere možete videti u Telenorovom Facebook albumu ili sve pratiti putem Twitter hashtag-a #SmartKaravan

04.03.2013. 23:43

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Niko nije javno odgovorio na ovaj tekst. Budi prvi?

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com