Connect IT 2008 - EESTEC LC Niš

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Connect IT seminar 2008 - EESTEC LC NisU prethodnom tekstu sam ukratko napisao par stvari o seminaru "Connect IT" a koji je, u organizaciji EESTEC LC Niš treću godinu za redom. Kao što sam već rekao, imao sam tu sreću da prisustvujem otvaranju i predavanjima koja su održana prvog dana pa vam ovom prilikom prenosim neke moje utiske.

 Nakon obraćanja čelnika gradske opštine "Medijana", Elektronskog fakulteta i EESTEC LC Niš, prvo predavanje je održao Prof. Dr. Ivan Milentijević o Elektronskom fakultetu u Nišu. Ovo predavanje je, primećujem, sasvim realan pokazatelj kako izgledaju studije na ovom fakultetu i kako napreduje proces prilagodjavanja bolonjskom sistemu studija. Predavanje je ukratko rečeno bilo zasnovano na suvoparnoj i preobimnoj a ne toliko relevantnoj teoriji, prezentovano u jednom stilu koji je i više nego karakterističan za stari sistem studiranja - bez dinamike i potrebe da se zasluži i održi pažnja studenata.CIM College d.o.o. 

Predrag Stoiljković, izvršni direktor CIM College d.o.o. , doneo je pravo osveženje u odnosu na svog prethodnika. Predavanje čija je tema bilo predstavljanje kompanije i njenih delatnosti sa posebnim osvrttom na proces izrade i upravljanje projekta bilo je konkretno, informativno i predstavljeno na način koji je po završetku ostavio prostora za diskusiju, pitanja i odgovore na interesovanje publike. Na kraju je najavljeno otvaranje novog Naučno-istraživačkog centra u Nišu i upućen poziv studentima da ga posete i dodatno se informišu o mogućnostima (praksa, stažiranje, zaposlenje).

Od predavanja bi valjalo još pomenuti izlaganje gospodina Zorana Markovića iz Regionalne privredne komore Niš na temu E-Commerce. Na konkretnim primerima je pokazano trenutno stanje kod nas i u regionu kada se radi o ovoj oblasti. Na žalost dosta toga je ostalo nedorečeno usled manjka vremena pa se iskreno nadam da će biti prilike da se i one čuju.

ICT Forum 4. - 6. Novembar 2008. Nis - Regionalna privredna komora NisKao što sam već rekao, ovaj seminar ima i kulturološki značaj imajući u vidu da se medju učesnicima nalaze i studenti iz evropskih zemalja. Nakon predavanja usledio je ručak da bi po završetku podeljeni u grupe krenuli u obilazak Niša metodom "City Rally". Prvi dan seminara je završen okupljanjem za Internacionalno veče kada je iskorištena prilika da uz specijalitete zemalja svakog od participanata, muziku i pesmu, dodatno razmenimo svoja iskustva, mišljenja i priče.

Drugog dana seminara, studenti su imali prilike da učestvuju na dve radionice organizovane od strane CIM College d.o.o. na temu "Bussiness Maps" i Procter & Gamble o "Veštinama prezentovanja".

Na kraju, sve pohvale se mogu uputiti organizatoru  koji su se u svakom pogledu potrudili da prisustvo seminaru bude prijatno. Seminar ima veliki potencijal da preraste u još ozbiljnije dešavanje sa tradicijom što im u svakom slučaju i želim.

31.10.2008. 23:13

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Miloš Bošković on 11.02.2009. 19:57

Hvala lepo na postu :)
Član sam organizacije koja je organizovala događaj, sam nisam učestvovao u organizaciji, ali godinu dana pre toga jesam, i znam koliko je veliki posao napraviti ovako nešto. Drago mi je da su utisci pozitivni...

Slavko Ilic on 13.02.2009. 21:25

Kao što rekoh, želim da seminar napreduje iz godine u godinu. Bilo bi lepo da sledeći put bude obraćena pažnja na "preklapanje" termina sa drugim dešavanjima, a još lepše kad bi mi dodelili akreditaciju za zvaničnog Internet izveštača sa ovog dešavanja :)

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com