Blogopedija u obilasku Niša

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Blog Day 2008, preporuka blogovaZa one koji još uvek ne znaju, kratko objašnjenje: Danas je BlogDay 2008 i u principu radi se o akciji koju većina blogera svakodnevno praktikuje. Naime, potrebno je da svako od nas izabere 5 blogova i u tekstu ih preporuči i opiše zašto su vredni preporuke. Ja ću tu malo prekršiti pravila i navesti malo veći broj blogova, tj. pokušati da predstavim nišku blog scenu (ako tako nešto postoji) kroz malo drugačiji kontekst :)

 Posle nekih 3 meseca dogovaranja, uskladjivanja, obećanja itd. itd. juče smo se nas četvorica sastali... Ne bih da budem prepotentan ali predstavljam vam krem niške blog scene: Milan Milošević, Nenad Obradović, Dejan Pejčić i naravno, moja malenkost, Slavko Ilić...

Odmah sam napomenuo kako izgleda dinamika naših okupljanja (nekako je nemoguće da se okupimo više od 4 puta godišnje), pa sam na okupljanje poneo prošlogodišnji primerak Blogopedije kako bi malo popričali o konkursu za ovogodišnju Blogopediju kao i samom BlogOpen-u tj. o planovima oko odlaska i slično..Taj smo razgovor "načeli" u Tvrdjavi, tačnije Domu planinara uz naravno još drugih priča o Spartakovom proputovanju do Poljske i nazad, Razzlogovom koktelu "ITkutak.com", Milanovoj fotki pomračenja Meseca i... ja sam uglavnom pričao o Emproni i Dance4Life-u :)

 Tu u stvari kreće ta tura Blogopedije po Nišu jer smo odlučili da nakon jednog pića krenemo ka keju, malo vidimo o čemu se radi na ovogodišnjoj Buregdžijadi, svratimo do marketa i kupimo nešto slatko :) U toj fazi, vodile su se priče o niškoj Internet sceni, pa smo tako konstatovali da se naš drug SSpin malo povukao, što nas je kasnije vodilo do razgovora o BizBuzz konferenciji, organizatoru i drugim stvarima vezanim za to. Takodje sam podelio sa ostalima svoje otkriće niške blogerke Ivane Jocić koja prilično redovno dopunjuje svoj blog od Decembra 2006. godine. Na pamet nam je pala i drugarica Sanja koja je zapostavila blogovanje ali se nadamo da će je uskoro stići inspiracija za pisanje.

Zaboravio sam da pomenem da smo prilikom nalaženja imali tu čast da sretnemo našeg prijatelja Dekija koji je baš krenuo da isprati i podrži memorijal "Čupa Rock". Kad smo i na keju završili priče, vratili smo se na kratko do Tvrdjave, gde se u klubu "Pozornica" spremala žurka, ali bilo je još rano i "praznjikavo" pa smo otišli do ex-Saluna, ex-"OdSumrakaDoSvitanja" sadašnjeg Sunset-a. Pisao sam o tom lokalu početkom Maja. E sad, sve ovo možda deluje nabacano ali ono što želim da kažem jeste da sam sve vreme ja u ruci nosio primerak Blogopedije. A nije da nismo bili primećeni i nije da nismo privukli pažnju. Dok svi igraju, cupkaju, igram i ja ali sa knjigom u ruci :)

Kasnije opet odosmo do Tvrdjave na kratko pa kući ali se negde usput javila ideja na koji način da nabacam sve ove linkove i ispoštujem taj Blog Day. Ne radim ništa drugačije nego obično, malo mi je sve iskreno poremetilo planove jer je trebalo da pošaljem neka pitanja Jeleni Jovanović koju želim da predstavim u nekom od sledećih tekstova. :)

Pored gore navedenih linkova, preporučujem još i Limit, Salsu Niš, Niš-Cafe... Ako imate još nešto da dodate - slobodno ;)

31.08.2008. 18:32

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

mmilan on 31.08.2008. 18:56

Hehehe odlican tekst, bas si lepo izreklamirao desavanja u Nisu :)

Spartak on 31.08.2008. 20:53

Ima nas ima nas. JUG SE BUDI :D
Pozdrav, odo da napisem pricu iz mog ugla :)

Sanja on 02.09.2008. 17:52

A mrrrrrzi me :) Raaaaspust je :) Smislila sam i sta cu da pisem, al me mrzi ;) U svakom slucaju, od oktobra krecem u samacki zivot pa ce biti vremena :)

Charolija on 06.09.2008. 22:43

Stvarno nemam pojma, kako sam se našla ovde kod tebe, da li preko nekog linka ili nečije preporuke, nemam pojma, ali eto me... Niš je bre zakon! Nisam nišlijka, nisam ni sa juga, ali Niš je Niš, pa da li bili u pitanju blogovi ili nešto petnaesto. :D
Napisaću jednom priču o "mom" Nišu!
Pozdrav

Slavko Ilic on 07.09.2008. 15:11

Carolija je uvek dobrodosla na ovom blogu a poznato je da i Nishu vec neko vreme nedostaje :) U tvom slucaju, vidim da mozemo cak ocekivati i da nam "padne" s neba :) Kako god doshla, dobrodoshla :)

p.s. Vec nekoliko godina planiram tu pocetnicku obuku za padobranca, verujem da cu je do sledece godine u ovo vreme konachno i proci.. U svakom slucaju, "hobi" vredan divljenja..

Charolija on 08.09.2008. 14:22

Hvala na dobrodošlici. Lepo je u Niš doći i autobusom. Sećam se jednog putovanja u Novi Sad. Toliko su me smorili smojom smirenošću, da sam pre planiranog vremena, sela u autobus i došla direktno u Niš. Ulazi bus u stanicu, otvaraju se vrata, a na stanici ludnica. Trubači "ubijaju", neki cigani se razleteli, lete flaše, lom...sa onih zvučnika "bije" neka dvanaesta muzika, prate nekog u vojsku. Istog momenta kad zakoračim u Niš široko se osmehnem i smejem se dok ne pođem kući. :D
Ne znam koga da ti preporučim za obuku u Nišu, ali ću se raspitati. Ako dolaziš u Bgd, možeš da dođeš kod nas, dobrodošao si. :d

Spartak on 12.09.2008. 18:45

Hehe, mozda si dosla preko mene, kako god to zvucalo :D
Pozdrav i kod kolege.

ps. i ja ocem da skacAm :D

mladen on 17.09.2008. 16:19

bio si na odmor a...? ccc... kako mozes j... pa jer ja trebam da odgovaram ovde umesto tebe hoho salim se znas da ti sajt izgleda sve bolje i bolje pa sta da ti kazem ti si moja skola ako neko pita preporucime:) pozzzzzzzzzzzzzz

Dejan Pejčić on 19.09.2008. 14:18

Neko će se složiti sa tobom, neko će oštro negodovati, ali činjenica je - ouzo jeste sladak! :D
Pa... kad ćemo opet na slatkiše? :D

Ivana on 22.10.2008. 12:21

O! Pocastvovana! Zaista :)
No, ide nam bitan dogadjaj! Bicemo tamo,zar ne?
ps.bizzzz buzzzzzzzz

Slavko Ilic on 22.10.2008. 23:49

Naravno da hoćemo! :) Ja sam iskreno bio iznenadjen kada sam otkrio "Ivana's corner" , prijatno jer se radi o kvalitetnom sadržaju koji se duže vreme dopunjuje novim, a neprijatno svoji neznanjem o postojanju istog :) i pre neki dan videh komentar na Cyberpoetici što je dovelo do čitanja tvog B92 bloga.. na kraju, ja sam taj koji je počastvovan :) Zaista :)

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com