Baš ja, u notama: Intervju sa Draganom čermanović

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Dragana čermanović: Bas ja, u notamaIT kutak ima čast da u ovom web prostoru ugosti osobu koja je od svojih prvih online redova plenila optimizmom i energijom. Od samog početka, sa čitaocima je delila svoja razmišljanja na način koji stvara zaista posebnu atmosferu koju odlikuju iskrenost i poverenje.

Dragana čermanović je pristala da odgovori na nekoliko pitanja o sebi iz jednog ličnog ugla. Čitaocima ovog teksta je postavila i jedno pitanje. Istu priču, posmatranu iz drugog ugla pročitajte na blogu Miloša Petrovića.

Predstavi se onako kako želiš

D Dj ima stariju sestru i starijeg brata. Dve ćerkice. Dovoljno prijatelja. Previše nedoumica.Jedna sam od onih koji su na vreme (zbog gore pomenute družine tj. familije) naučili da dele...važna stvar. Kod slatkiša se i dalje biju bitke. Kinder bueno se ne deli :) Ja sam jedna običnacura sa neobično velikim očekivanjima. I ne odustajem.

Imaš li omiljeni crtać?

Na ovo pitanje moram odgovoriti iz dva ugla (tzv.  "dvougaono"): kao mama dve curice uzrasta 7 i 3uža specijalnost su mi svi bučni Ultra crtaći, ali  i ukupan opus Diznijevih  dečijih filmova… jer, "Kralja lavova" i "U potrazi za Nemom" ne smatram crtaćima… to su divni dečiji filmovi kroz koje magija detinjstva još uvek živi. Izdvojila bih još i (mnogo-puta-odgledane) Madagsakar, Shrek i Ice age. Kao mala, najradije sam gledala crtać "Put u središte zemlje".

U koliko kofera stanu stvari za vikend putovanje?

Dragana čermanović: Baš ja, u notamaUf. Znala sam da će pitanja biti teška ;) To zavisi od povoda za putovanje. Privatno je to jedan i zaista nije prevelik (molim bez podpitanja:)). Naravno i potpuno očekivano, ponosna sam vlasnica omanjeg Shoe shopa i izbor adekvatne obućejedan je od najvećih izazova svakog pakovanja bez obzira na povod. Moram pomenuti i mini-rekord: spakovanih 7 pari obuće za 2 dana puta… tačnije nepuna tri. Destinacija -> Palić. Na moju veliku sreću bračni gari (tj. drug) deli ovu moju strast.

Relacija izmedju emocija, racionalnog i onoga što jesi?

Ne znam. Čini mi se da sam po prirodi emotivna, a po “nuždi” realna… neka trapava mešavina. Interesantno je kako najčešće ta mešavina bude sasvim kako treba. O meni -  note govore više od slike, a mnogo više od reči. Volela bih da sasvim slobodno bez straha budem samo ono što osećam. I stalno tražim… ponekad se tako umorim od svojih potraga. A nikada ne mirujem. Jesam neki čudni putnik koji se svaki put beskrajno obraduje željenoj destinaciji kojoj se jako približio, tik do izlaska na peron… a već tada zna da iako će se zaustaviti na toj stanici, putovanje ni izbliza nije završeno.

Postavi pitanje čitaocima IT kutka

Koliko puta u nedelji, mesecu učinite nešto potpuno blesavo, a milo i neobično, za sebe… samo zasebe? Da budem prva koja ću odgovoriti: koliko god puta da to učinim znam da zaslužujem više.

 Dragani se još jednom zahvaljujem na izdvojenom vremenu za ovaj intervju, a vama preporučujem da celu priču sagledate i iz drugog ugla na blogu Miloša Petrovića.

26.11.2009. 11:00

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Prokka on 26.11.2009. 13:34

"Jesam neki čudni putnik koji se svaki put beskrajno obraduje željenoj destinaciji kojoj se jako približio, tik do izlaska na peron… a već tada zna da iako će se zaustaviti na toj stanici, putovanje ni izbliza nije završeno."
Ovo je tako lepo rečeno da jedino što bih dodao jeste da treba na svakoj stanici malo zastati, uživati i odmoriti se pred nastavak puta :)

Ne znam koliko puta uradim nešto neobično za sebe, ali moraću da to popravim u svakom slučaju :)

Dragan Radović on 26.11.2009. 13:38

Bravo, momci, ovo je odlična ideja - "produženi" intervju čija su oba dela linkovima spojena u celinu.
Cenim taj istraživački manir, traganje za novim načinima izražavanja, a još više korišćenje standardnih novinarskih žanrova na blogovima.

Dragana, elokventna i Å¡armantna i kad odgovara na pitanja, itekako je pomogla da ovaj intervju dobije na zanimljivosti.

Deda on 26.11.2009. 21:18

Slozio bih se sa Dragqanovim komentarom...

Dejan Bogosavljev on 28.11.2009. 18:01

Izvinjavam se, a ko je doticna? Osim sto pise svoj blog, zbog cega bi trebalo da nas zanima ista o njoj?

Slavko Ilic on 30.11.2009. 16:55

@Dragan Radović & Deda

Hvala vam! Pored intervjua koji je u ovom slučaju primarna stvar, Miloš i ja smo želeli da bar načnemo priču o mogućnostima kada se radi o saradnji blogera. Drago mi je da vam se svidelo.

@Dejan Bogosavljev

Razloga za upoznavanje sa Draganom Đermanović je više. Neki od PRofesionalnih razloga su navedeni u tekstu Miloša Petrovića, neki se mogu naći kod Dragane na blogu, na njenim predavanjima... 

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com