Open Coffee, Noć muzeja, Candlelight memorial

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Open Coffee Club Beograd trece okupljanjeU utorak sam se vratio sa petodnevne "turneje" u okviru koje sam posetio Beograd i Novi Sad gde sam prisustvovao nekolicini dešavanja. U daljem tekstu sledi siže sa trećeg "Open Coffee" okupljanja u Beogradu, "Noći muzeja" i "Candlelight memorijala" u Novom Sadu.

 "Open Coffee Club" je neformalno offline okupljanje sa ciljem umrežavanja Internet preduzetnika, developera i investitora. 15. Maja se desilo treće takvo okupljanje u Beogradu što se lepo uklopilo u moj raspored. Ispostavilo se da je: klub "Plato" dobar prostor koji ima visok stepen "modularnosti" (čitaj stolove možeš sastaviti kako god želiš), ekipa standardno dobra, tema na pretek...

Sveobuhvatna Reforma PropisaJedna od tih tema svakako je bila raforma propisa. Tako su počasni gosti ovog okupljanja bili i članovi iz "Sveobuhvatne Reforme Propisa" sa kojima smo diskutovali na temu zakona o elektronskom dokumentu, mogućim načinima implementacije i slično. Ovom prilikom opet podsećam na projekat "Formular" gde i vi možete dati doprinos u reformi propisa koji nas svakodnevno usporavaju i umanjuju našu efikasnost.

Noc muzeja 2009

 "Noć muzeja" je kao manifestacija sada uglavnom poznata široj javnosti. U jednoj noći (16. Maj ove godine) gradjani u 50ak gradova su imali priliku da posete dešavanja, vide postavke, pogledaju predstave.. Ja sam se tog dana zadesio u Novom Sadu i iskoristio priliku da vidim deo programa. Objavljeni podaci kažu da je bilo 140 000 poseta (poseta, ne posetilaca) što je za 40 000 više u odnosu na prethodnu godinu. Ukupni utisak je i više nego dobar, izuzimajući par primera koje lično smatram izuzetno mračnim i nepotrebnim. Onoliki narod na ulicama je lep prizor, kad naletite na poznanike još lepši dok razmenjujete mišljenja gde ste bili i šta treba videti. Ono što smatram poražavajućim jeste činjenica da je većinu programa bilo moguće videti i pre te večeri a da su muzeji, izložbeni prostori i biblioteke ipak "praznjikavi" u toku godine.

Candlelight memorialDan sećanja na preminule od AIDS-a se svake godine obeležava treće Nedelje u Maju. Ove godine su 17. Maja u Novom Sadu Omladina Jazasa u saradnji sa "Dance 4 Life Srbija", Udruženjem studenata medicine i Udruženjem studenata farmacije organizovali aktivnosti deljenja informativnog materijala i informisanja sugradjana. Istog dana je, u centru Novog Sada, Centar "Crvena linija" sada već tradicionalno Dan sećanja obeležio paljenjem sveća i ispisivanjem poruka podrške ljudima koji danas žive sa HIV-om i AIDS-om. Time su se i ove godine priključili programu "International AIDS Candlelight Memorial".

Ovom prilikom želim da se zahvalim organizatorima ovih dešavanja i poželim im sreću i uspeh u daljim aktivnostima.

 

21.05.2009. 12:34

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Niko nije javno odgovorio na ovaj tekst. Budi prvi?

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com