Open Coffee, Noć muzeja, Candlelight memorial

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Open Coffee Club Beograd trece okupljanjeU utorak sam se vratio sa petodnevne "turneje" u okviru koje sam posetio Beograd i Novi Sad gde sam prisustvovao nekolicini dešavanja. U daljem tekstu sledi siže sa trećeg "Open Coffee" okupljanja u Beogradu, "Noći muzeja" i "Candlelight memorijala" u Novom Sadu.

 "Open Coffee Club" je neformalno offline okupljanje sa ciljem umrežavanja Internet preduzetnika, developera i investitora. 15. Maja se desilo treće takvo okupljanje u Beogradu što se lepo uklopilo u moj raspored. Ispostavilo se da je: klub "Plato" dobar prostor koji ima visok stepen "modularnosti" (čitaj stolove možeš sastaviti kako god želiš), ekipa standardno dobra, tema na pretek...

Sveobuhvatna Reforma PropisaJedna od tih tema svakako je bila raforma propisa. Tako su počasni gosti ovog okupljanja bili i članovi iz "Sveobuhvatne Reforme Propisa" sa kojima smo diskutovali na temu zakona o elektronskom dokumentu, mogućim načinima implementacije i slično. Ovom prilikom opet podsećam na projekat "Formular" gde i vi možete dati doprinos u reformi propisa koji nas svakodnevno usporavaju i umanjuju našu efikasnost.

Noc muzeja 2009

 "Noć muzeja" je kao manifestacija sada uglavnom poznata široj javnosti. U jednoj noći (16. Maj ove godine) gradjani u 50ak gradova su imali priliku da posete dešavanja, vide postavke, pogledaju predstave.. Ja sam se tog dana zadesio u Novom Sadu i iskoristio priliku da vidim deo programa. Objavljeni podaci kažu da je bilo 140 000 poseta (poseta, ne posetilaca) što je za 40 000 više u odnosu na prethodnu godinu. Ukupni utisak je i više nego dobar, izuzimajući par primera koje lično smatram izuzetno mračnim i nepotrebnim. Onoliki narod na ulicama je lep prizor, kad naletite na poznanike još lepši dok razmenjujete mišljenja gde ste bili i šta treba videti. Ono što smatram poražavajućim jeste činjenica da je većinu programa bilo moguće videti i pre te večeri a da su muzeji, izložbeni prostori i biblioteke ipak "praznjikavi" u toku godine.

Candlelight memorialDan sećanja na preminule od AIDS-a se svake godine obeležava treće Nedelje u Maju. Ove godine su 17. Maja u Novom Sadu Omladina Jazasa u saradnji sa "Dance 4 Life Srbija", Udruženjem studenata medicine i Udruženjem studenata farmacije organizovali aktivnosti deljenja informativnog materijala i informisanja sugradjana. Istog dana je, u centru Novog Sada, Centar "Crvena linija" sada već tradicionalno Dan sećanja obeležio paljenjem sveća i ispisivanjem poruka podrške ljudima koji danas žive sa HIV-om i AIDS-om. Time su se i ove godine priključili programu "International AIDS Candlelight Memorial".

Ovom prilikom želim da se zahvalim organizatorima ovih dešavanja i poželim im sreću i uspeh u daljim aktivnostima.

 

21.05.2009. 12:34

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Niko nije javno odgovorio na ovaj tekst. Budi prvi?

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com