Juriš na vetrenjače

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Danas je nemoguće zanemariti uticaj koji mediji imaju na ljude. Sa druge strane toliko je problema da se svaki dan moze smatrati danom borbe protiv jednog od njih a ti isti mediji se mogu iskoristiti u tu svrhu. Ja, iskreno, ne verujem u taj "Dan borbe protiv..." koncept.

To bi značilo da se u godini možemo boriti samo protiv 365 problema. Onda se postavljaju pitanja: Šta je sa ostalim problemima koji ne mogu doći na red za svoj "Dan borbe protiv..."? Da li je dovoljno da se protiv odredjenog problema borimo samo jedan dan godišnje?

Bez obzira na sve to, svest o problemima je i dalje minimalna pa, ma koliko borba izgledala beznačajno, računa se svaki doprinos. Kladim se da se svako od vas probudio bar jednom u onom Don Kihotovskom raspoloženju, želeći da spase Svet, da nešto promeni nabolje. Ja sam, pak, uveren da cela filozofija nije u tim velikim odlukama koje spasavaju Svet. Naprotiv, ubedjen sam da rešenje leži u onim malim stvarima priuštivim i mogućim svakome. Sve to malo liči na onu "Misli globalno, deluj lokalno" ali se i razlikuje jer ne kažem da plastične boce treba bacati u, za njih predvidjene, kontejnere da bi se smanjilo globalno zagrevanje u Svetu (ili sa čime god je plastika povezana). ÄŒinite to da bi taj kutak, taj mali deo oko vas bio lepši, bolji i prijatniji za vas... I to je cela filozofija ove sekcije:

Deo po deo, korak po korak, iz dana u dan, Svet činiti boljim!  

28.11.2007. 03:14

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Niko nije javno odgovorio na ovaj tekst. Budi prvi?

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com