Jedinstveno za ljudska prava, pisanjem o nadi

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Bloggers unite for human rightsDanas, 15. Maja 2008. možemo sa velikom sigurnošću reći da se u odnosu na prethodnu godinu nismo pomerili ni malo. Ljudska prava, ona sa kojima bi svako od nas trebao da se rodi - pravo na život, slobodu i pravdu - ugroženiji su nego ikad. Novinari se zatvaraju zbog nepodobnog stava, diktature još uvek postoje, boja kože i vera su  i dalje povod za diskriminaciju...

 Danas, svako od nas treba da iskoristi mogućnost svog bloga i svojim glasom podrži borbu za ljudska prava.

Sa stranice BlogCataloga možete preuzeti banere i postaviti ih na svoj blog u znak podrške a istovremeno i dobiti više informacija. Pored toga, apelujem da informacije o ovoj akciji proširite što je moguće više, ukoliko napišete i neki red o tome biće super...

Teme koje spadaju u ovu problematiku su vrlo raznovrsne i ni jedan deo sveta nije poštedjen. Stanovnici zemalja "trećeg sveta" umiru od gladi, pijaće vode već odavno nema, gradjanski ratovi razaraju njhove zemlje i njihove domove,  vladari odbijaju pomoć... Stanovnici zemalja u razvoju imaju problem sa školstvom, slobodom medija, zaštitom životne okoline i zdravlja, dok razvijene zemlje ne ostavljaju puno privatnosti svojim gradjanima.

Niko nije poštedjen i baš zato treba izraziti svoj stav, skrenuti pažnju na problem i ne okretati glavu jer on neće nestati sam od sebe.  Amnesty International je partner ove akcije a o veličini problema možete steći bolji uvid ako pogledate listu prioriteta kad su ljudska prava u pitanju.

UNITE FOR HUMAN RIGHTS, BLOGGING FOR HOPE! 

15.05.2008. 00:27

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Miss Cybernaut on 15.05.2008. 02:14

:-)
Piozdravljam akciju.

Kada bismo razumeli zasto se drugi ponasaju tako kako se ponasaju, ali stvarno, sustinski razumeli, ne na nacin kao sto se protiv ekstrema borimo ekstremom, i kada bi smo bili u stanju da svoje (cesto esktremno, pa makar i kao odgovor na neki dr. jak poticaj) ponasanje bili u stanju da promenimo na nacin koji ce dozvoliti da uticemo na druge, ali zaista - otvoriti vrata razovoru, razumevanju i podsrci, a ne osudi, imali bi smo daleko vece sanse da promenimo stvari.

Lepota ce spasiti svet,
F.M. Dostojevski.

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com