Decembar, mesec borbe protiv...

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Želeo sam da otkucam tekst o nekoj akciji u decembru, da malo popunim ovaj deo o aktivizmu. Obratim se google-u, ukucam "Decembar, dan borbe protiv...",  računam "Ovaj mesec mora biti pun dešavanja, tu je AIDS, ljudska prava, volonteri..."

Zamislite moje zaprepašÄ‡enje kada sam kao rezultat pretrage dobio praktično jednu temu na više sajtova: "1. decembar: Dan borbe protiv AIDS-a" .  Znam ja, to je ozbiljna tema i zaslužuje veliku pažnju ali većina tih tekstova je napisana baš prvog decembra i verovatno se na tu temu neće ništa pomenuti do sledeće godine. Dan posvećen ljudskim pravima i dan posvećen osobama sa hendikepom su negde pri dnu u rezultatima pretrage. Ima tu neke analogije, ali i to po stranu, i ti su tekstovi napisani tog dana i do sledeće godine"zdravo djaci"... Radi li neko nešto?

Krenuo sam onda manje-više "manualno" da tragam ya akcijama, dešavanjima, organizacijama... Većina sajtova organizacija koje se bave aktivizmom je ili "under construction", ili pokazuje neki error page, ili nije updateovana nekih 3 godine... hmmm...

Spas i obaveznu stanicu predstavlja sajt organizacije Crna kuća 13 . Neki ih smatraju kontraverznom organizacijom, valjda zbog fobije od "nekih" predjašnjih "omladinskih" organizacija. Ovi ljudi su, po mom uverenju, drugačiji... a i non-stop nešto organizuju.
Omladinska organizacija

Iz njihovog programa za Decembar izdvojio bih par dešavanja. Prvo je projekcija
AGNOSTIC FRONT - LIVE AT CBGB, 2006. koja se održava u petak 14.12.2007. u 21:00h.

Drugo je simpozijum Nihl.net koji organizuje klub studenata i studentkinja filozofije GERUSI u subotu 15.12.2007. od 11:00 do 19:00 časova. Radi se o, kako kažu, kiber-meditacijama o nihilizmu.

Treće je svirka benda Kanda, Kodža i Nebojša koja se dešava nakon simpozijuma, tj. u subotu, 15.12.2007. sa početkom u 22:00h. Ostala dešavanja u organizaciji omladinskog centra CK13 možete naći na stranici njihovog sajta.

Toliko za sad... Ako ovih dana načujem ili naidjem na neku zanimljivu akciju, javiću vam... Mada bi i vi mogli malo da se potrudite pa ako ništa drugo onda bar dojavite meni.. ;) 

13.12.2007. 23:47

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

dvnitycker on 17.12.2007. 17:43

Slavko razbicu te sto mi nisi javio za taj agnostic front :)

Slavko Ilic on 18.12.2007. 13:40

Jos jedan od razloga da se ovaj blog prati redovno :Dbtw. to se moze i preko RSS-a . Jos nije zvanicno predstavljena ta funkcija ali vrlo uskoro... ;)

Spartak on 06.01.2008. 15:23

Fino,fino. Drago mi je što si počeo sa nekim jačim aktivizmom samo mi je žao sto me nigde ne pomenu za taj prvi decembar :)
Nije drugo nego grehota da propadne onako lep tekst :)
poz

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com