Decembar, mesec borbe protiv...

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Želeo sam da otkucam tekst o nekoj akciji u decembru, da malo popunim ovaj deo o aktivizmu. Obratim se google-u, ukucam "Decembar, dan borbe protiv...",  računam "Ovaj mesec mora biti pun dešavanja, tu je AIDS, ljudska prava, volonteri..."

Zamislite moje zaprepašćenje kada sam kao rezultat pretrage dobio praktično jednu temu na više sajtova: "1. decembar: Dan borbe protiv AIDS-a" .  Znam ja, to je ozbiljna tema i zaslužuje veliku pažnju ali većina tih tekstova je napisana baš prvog decembra i verovatno se na tu temu neće ništa pomenuti do sledeće godine. Dan posvećen ljudskim pravima i dan posvećen osobama sa hendikepom su negde pri dnu u rezultatima pretrage. Ima tu neke analogije, ali i to po stranu, i ti su tekstovi napisani tog dana i do sledeće godine"zdravo djaci"... Radi li neko nešto?

Krenuo sam onda manje-više "manualno" da tragam ya akcijama, dešavanjima, organizacijama... Većina sajtova organizacija koje se bave aktivizmom je ili "under construction", ili pokazuje neki error page, ili nije updateovana nekih 3 godine... hmmm...

Spas i obaveznu stanicu predstavlja sajt organizacije Crna kuća 13 . Neki ih smatraju kontraverznom organizacijom, valjda zbog fobije od "nekih" predjašnjih "omladinskih" organizacija. Ovi ljudi su, po mom uverenju, drugačiji... a i non-stop nešto organizuju.
Omladinska organizacija

Iz njihovog programa za Decembar izdvojio bih par dešavanja. Prvo je projekcija
AGNOSTIC FRONT - LIVE AT CBGB, 2006. koja se održava u petak 14.12.2007. u 21:00h.

Drugo je simpozijum Nihl.net koji organizuje klub studenata i studentkinja filozofije GERUSI u subotu 15.12.2007. od 11:00 do 19:00 časova. Radi se o, kako kažu, kiber-meditacijama o nihilizmu.

Treće je svirka benda Kanda, Kodža i Nebojša koja se dešava nakon simpozijuma, tj. u subotu, 15.12.2007. sa početkom u 22:00h. Ostala dešavanja u organizaciji omladinskog centra CK13 možete naći na stranici njihovog sajta.

Toliko za sad... Ako ovih dana načujem ili naidjem na neku zanimljivu akciju, javiću vam... Mada bi i vi mogli malo da se potrudite pa ako ništa drugo onda bar dojavite meni.. ;) 

13.12.2007. 23:47

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

dvnitycker on 17.12.2007. 17:43

Slavko razbicu te sto mi nisi javio za taj agnostic front :)

Slavko Ilic on 18.12.2007. 13:40

Jos jedan od razloga da se ovaj blog prati redovno :Dbtw. to se moze i preko RSS-a . Jos nije zvanicno predstavljena ta funkcija ali vrlo uskoro... ;)

Spartak on 06.01.2008. 15:23

Fino,fino. Drago mi je što si počeo sa nekim jačim aktivizmom samo mi je žao sto me nigde ne pomenu za taj prvi decembar :)
Nije drugo nego grehota da propadne onako lep tekst :)
poz

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com