Da li si David?

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Da li si David?

Ovaj tekst je nastao kao deo podrške peticiji "Da li si david? - Naših 20% nečijih 100%" iza koje stoji grupa gradjana spremnih da dignu svoj glas. Blogeri svih profila pomozite da se glas prenese što bolje, gradjani probudite se, mnogima je potrebna pomoć.

A sve je počelo od Davida , dečaka čistog srca ili pak onog što je praćkom srušio vetrenjače (ne cepidlačite oko detalja). Uglavnom neki su odmah shvatili poruku, nekima se taj primer nije svideo, valjda isticanje pozitivnih primera danas nije dovoljno "trendy". I potpisivalo se, 500, 978, 1500+ ljudi...A narod ko narod - slep. Nekako na momente, pomislim da im zaista treba dati hleba i igara, neka se provode, neka bar to jedno veče veruju da su srećni, neka bar to jedno veče ne vide da pored njih stoji neko ko sutra neće imati gde da se vrati, neko ko nema za lekove, da ni oni sami štede za veknu hleba. Neka zaborave!

A nije baš tako. Ima i onih kojima je stalo, onih koji shvataju da naše malo nekome sigurno može predstavljati sve. Za čitavu kampanju se zainterovao i B92, koji je i pored nekih mana ipak svojim prilogom na neki način uspeo da doprinese ovoj kampanji. Informacija se lepo raširila al, verujem, ni približno dovoljno. Kolege blogeri su pisali tekstove o akciji, pisali o tome kako se slavi u svetu, napravili i preuzimali banere... Ma, IMA NAS!

Već medju dobrim ljudima ima dobre volje za organizovanjem nečeg što bi se zvalo KKC ili Krizni Kulturni Centar. Prekopotreban nam je, zna se... ;) Kao deo "prednovogodišnjeg delovanja" upravo je postavljena tema na Mooshemi u kojoj se od blogera traži da, ukoliko mogu, doprinesu tekstovima o organizaciji novogodišnjih proslava u drugim gradovima, zemljama i slično...

Uključite se jer, kao što rekoh, sve je počelo od Davida, možda dečaka, možda onog što je praćkom rušio vetrenjače... Kraj? Trenutno ne vredi ni razmišljati o njemu, daleko je!

Slavko Ilić 

21.12.2007. 20:34

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Moošema on 21.12.2007. 21:34

Jedva čekam tvoj Niš. Po bilo kom kalendaru ;)

I da nam u meÄ‘uvremenu popraviš te linkove u tekstu, svi vode do ovog teksta.

Slavko Ilic on 21.12.2007. 21:59

jaooo... petljao sam nesto po tehnickom delu pre kucanja teksta i eto koja je zbrka nastala :)

Spartak on 26.12.2007. 23:33

Koliko vidim sve je manje Golijata a sve su veće vetrenjače. Nego da se mi vidimo sutra na toj kafitci i da razmislimo što nam je dalje činiti.
NEMA NAZADA

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com