Da li si David?

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Da li si David?

Ovaj tekst je nastao kao deo podrške peticiji "Da li si david? - Naših 20% nečijih 100%" iza koje stoji grupa gradjana spremnih da dignu svoj glas. Blogeri svih profila pomozite da se glas prenese što bolje, gradjani probudite se, mnogima je potrebna pomoć.

A sve je počelo od Davida , dečaka čistog srca ili pak onog što je praćkom srušio vetrenjače (ne cepidlačite oko detalja). Uglavnom neki su odmah shvatili poruku, nekima se taj primer nije svideo, valjda isticanje pozitivnih primera danas nije dovoljno "trendy". I potpisivalo se, 500, 978, 1500+ ljudi...A narod ko narod - slep. Nekako na momente, pomislim da im zaista treba dati hleba i igara, neka se provode, neka bar to jedno veče veruju da su srećni, neka bar to jedno veče ne vide da pored njih stoji neko ko sutra neće imati gde da se vrati, neko ko nema za lekove, da ni oni sami štede za veknu hleba. Neka zaborave!

A nije baš tako. Ima i onih kojima je stalo, onih koji shvataju da naše malo nekome sigurno može predstavljati sve. Za čitavu kampanju se zainterovao i B92, koji je i pored nekih mana ipak svojim prilogom na neki način uspeo da doprinese ovoj kampanji. Informacija se lepo raširila al, verujem, ni približno dovoljno. Kolege blogeri su pisali tekstove o akciji, pisali o tome kako se slavi u svetu, napravili i preuzimali banere... Ma, IMA NAS!

Već medju dobrim ljudima ima dobre volje za organizovanjem nečeg što bi se zvalo KKC ili Krizni Kulturni Centar. Prekopotreban nam je, zna se... ;) Kao deo "prednovogodišnjeg delovanja" upravo je postavljena tema na Mooshemi u kojoj se od blogera traži da, ukoliko mogu, doprinesu tekstovima o organizaciji novogodišnjih proslava u drugim gradovima, zemljama i slično...

Uključite se jer, kao što rekoh, sve je počelo od Davida, možda dečaka, možda onog što je praćkom rušio vetrenjače... Kraj? Trenutno ne vredi ni razmišljati o njemu, daleko je!

Slavko Ilić 

21.12.2007. 20:34

Share on FacebookTweetPost on Google PlusShare with LinkedIn contactsSend via Email

Moošema on 21.12.2007. 21:34

Jedva čekam tvoj Niš. Po bilo kom kalendaru ;)

I da nam u meÄ‘uvremenu popraviš te linkove u tekstu, svi vode do ovog teksta.

Slavko Ilic on 21.12.2007. 21:59

jaooo... petljao sam nesto po tehnickom delu pre kucanja teksta i eto koja je zbrka nastala :)

Spartak on 26.12.2007. 23:33

Koliko vidim sve je manje Golijata a sve su veće vetrenjače. Nego da se mi vidimo sutra na toj kafitci i da razmislimo što nam je dalje činiti.
NEMA NAZADA

Sta Vi mislite?

:

:

:

SLAVKO ILIĆ

Autor ovog bloga je zaljubljenik u informacione tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu. Zastupnik pozitivne strane priče. Samostalni aktivista u poslu sa zmajevima. Ne lovi ih, komunicira sa njima. Ne boji se vetrenjača jer zna kako rade. Jednom rečju - Techtivist. Za sve ostale informacije i pitanja, tu su kontakt podaci.

Facebook: /ITkutak
Twitter: @ITkutak
Mail: ITkutak.com@gmail.com